17 arme de vânătoare, două pistoale cu glonţ şi muniţie, descoperite de polițiști la braconieri de animale sălbatice

Data publicării:
masina de politie
17 arme de vânătoare, două pistoale cu glonţ şi muniţie, descoperite de polițiști la braconieri de animale sălbatice.

Poliţiştii au descoperit, în urma a 27 de percheziţii efectuate miercuri la braconieri, 17 arme de vânătoare, două pistoale cu glonţ şi muniţia aferentă armelor, de diferite calibre, precum şi tuburi-cartuş.

„De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 11 telefoane mobile, aproximativ 100 de kilograme de carne de vânat, cinci camere folosite pentru vânătoare, două lanterne pentru arme, un dispozitiv GPS, cinci staţii de emisie-recepţie, binocluri şi curele pentru animale, cu dispozitive de localizare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, Agerpres.

Totodată, poliţiştii au ridicat opt trofee, precum şi colţi de mistreţ, coarne de cerb/căprior, obiecte pirotehnice şi mai multe autorizaţii de vânătoare.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

„Acţiunea a urmărit documentarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârşit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun şi alte specii de interes cinegetic”, arată sursa citată.

De asemenea, s-a urmărit descoperirea şi confiscarea tuturor bunurilor deţinute ilegal.

La activităţi au participat poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Ilfov, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din Poliţia Română şi inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi ai serviciilor pentru acţiuni speciale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri