22 de români, răniți într-un accident în Ungaria. Autoritățile din România au trimis o echipă medicală și una de polițiști

Data publicării:
AUTOCAR ROMANI 1

ACTUALIZARE 0.15. Presa din Ungaria mai vorbeşte de un accident în care au fost implicaţi români, de această dată pe autostrada M70, spre slovenia. Jurnaşiştii scriu că un TIR românesc a fost oprit pentru un control de organele vamale ungare. Au intrat în el două maşini româneşti. Un băiat de 9 ani a fost grav rănit.

ACTUALIZARE 0.10 Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, proaspăt numit în fruntea unui departament special prin care serviciile de urgență trec în subordinea Internelor, a declarat la Digi24 că au fost răniți 22 de pasageri. Doi dintre răniți sunt copii, iar unul dintre aceștia este într-o stare mai gravă.

Medicul Raed Arafat a confirmat că a fost trimis în țara vecină un echipaj SMURD, pentru a face o eventuală triere a victimelor transportabile. Echipajul medical va ajunge în aproximativ o oră la locul accidentului și va decide dacă răniții vor rămâne în Ungaria sau vor fi aduși în țară. 

În plus, Raed Arafat a spus că au fost trimiși și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, întrucât autocarul era înmatriculat în România.

____________________ 

ACTUALIZARE 0.05 Ministerul de Externe anunță că în autocar erau 29 de pasageri și că echipe consulare au fost trimise la locul accidentului.

„Ministerul Afacerilor Externe a fost informat prin intermediul misiunilor diplomatice de la Budapesta şi Szeged că, astăzi, 7 februarie, după ora 20:00 (ora României), a avut loc un accident rutier în judeţul Baranya, în zona autostrăzii M6.

În accident a fost implicat un autocar înmatriculat în România, în care se aflau pasageri, cetăţeni români. Din datele deţinute până în prezent, din cei 29 de pasageri, 22 au suferit răni. Aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spitale din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale.

În baza instrucţiunilor primite din Centrala MAE, echipe consulare de la Ambasada României la Budapesta şi Consulatul General la Szeged s-au deplasat spre locul producerii accidentului. Reprezentanţii misiunilor diplomatice se află în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate.

Pe măsură ce vor fi disponibile informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a răniţilor, acestea vor fi comunicate”.

_____________________

COMUNICATUL MAI:

„Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.

Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetăţean român.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria.

Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.

Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români.

După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române  vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați.

Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri