225 de bombe şi proiectile de război, descoperite pe un câmp din judeţul Suceava

Data publicării:
bombe

225 de bombe și proiectile din al Doilea Război Mondial au fost scoase din pământ, pe un câmp din Judeţul Suceava. Depozitul a fost descoperit din întâmplare de un bărbat care săpa un şanţ la marginea localităţii Salcea.

Omul a observat un un tub metalic în cupa excavatorului. Când s-a uitat mai atent, a văzut că dispozitivul seamănă cu o bombă, aşa că a anunţat Poliţia.

Pirotehniştii, care au cercetat întreaga zonă cu detectorul de metale, au descoperit un adevărat depozit de muniţie germană. Proiectilele neexplodate au fost transportate la un depozit al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi urmează să fie distruse într-un poligon autorizat.

În total, s-au descoperit: 112 elemente de muniţie, majoritatea bombe de aviaţie, 100 de bucăţi de bombe de aviaţie calibru două kilograme, două bombe de aviaţie, două proiectile de artilerie calibru 57 şi nouă proiectile de artilerie antiaeriană, calibru 25 de milimetri, a declarat colonelul Anton Cristinel, şeful grupei operative a ISU Suceava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri