Sari la conținut

29 de turişti români au fost repatriaţi cu un autocar MAI din Albena, după inundaţiile care au lovit staţiunea bulgară

„Din informațiile obținute recent, doar 29 de persoane au solicitat în final să fie readuse acasă cu mijlacele puse la dispoziție de Guvern și MAI. Restul persoanelor s-au întors azi-noapte (sâmbătă spre duminică - n.red.) cu mașinile proprii. Ultima raportare a fost de 73 de maşini cu 244 de turişti. Acum am pus în mişcare un convoi cu un autocar și platforme pentru a aduce înapoi cele 29 de persoane, plus opt mașini”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Secretarul de stat a spus că deocamdată nu se cunoaște o cifră exactă a celor care au ales să-și continue vacanța. „Înţeleg că situația se întoarce la normalitate, altfel n-ar fi rămas pe propria răspundere”, a adăugat oficialul. Raed Arafat a precizat că românii care au rămas în Bulgaria „au ce le trebuie”, numai apa potabilă constituind o problemă.

Ministerul Afacerilor Externe comunicase sâmbătă că 1000 de persoane au rămas blocate în stațiunea Albena în urma inundațiilor din țara vecină. Florin Jianu, ministrul delegat pentru Turism, a precizat că numai un hotel din Albena a fost evacuat cu totul, iar alte cinci au fost evacuate doar parțial. În total, în zona Albena - Nisipurile de Aur - nordul litoralului bulgăresc sunt 1000 de turiști români; în cele șase hoteluri afectate de inundații se aflau circa 200 de turiști români și nu toți au fost evacuați.

UPDATE ora 22:00. 33 de oameni, printre care şi un copil de 9 luni, s-au întors în ţară cu un autocar al Ministerului de Interne, în timp ce maşinile le-au fost aduse pe platforme: