Sari la conținut

A început festivalul Untold. Peste 300.000 de oameni sunt așteptați

100 de inspectori anti-fraudă vor ajunge la Untold, unde vor verifica comercianţii. De asemenea, se vor face verificări şi în Cluj-Napoca în unităţile de cazare, magazine, restaurante, baruri şi cafenele. Aceasta dupa ce organizarea festivalului Untold a dus deja la o creştere considerabilă a activităţilor economice din zonă.

Măsurile de control la punctele de acces au fost de asemenea înăsprite, aproape 1.000 de pompieri, jandarmi si poliţişti ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura siguranţa publică alături de un elicopter MAI care va survola zona.

Totul pentru ca participanţii să se poată distra în voie, fără riscuri. Aici, pe scena principală va urca de la ora 21.00 Faithless, iar după miezul nopţii Tiesto şi Dimitri Vegas şi Like Mike, primii headlineri al festivalului. Vor urma, zilele urmatoare, Hardwell, Armin van Buuren si, pentru prima oară în România, Martin Garrix.

Acest tânăr a venit din Arad la Untold. A fost şi anul trecut, la prima ediţie a festivalului. Acum,a intrat deja în atmosefra de petrecere.

Iată părerile participanților la festival:

E minunat! Toată lumea este foarte prietenoasă şi sunt foarte multe lucruri de făcut. E minunat! Ce artişti aşteptaţi să vedeţi cel mai mult? Martin Garrix şi Dimitri Vegas & Like Mike.

Sunt foarte mulţi oameni aici. Tocmai am cunoscut persoane care au venit aici din California.

Pe cele zece scene ale festivalului vor urca în acest an 150 de artişti.

Avem primii cinci DJ din lume care sosesc toţi la Cluj pe aceaşi scenă. Doar un singur alt festival din Europa a mai reuşit acest lucru. Aş mai aminti de o altă premieră în România, şi anume prezenţa celebrului personaj din Game of Thrones, Hodor, care va mixa la scena din parc”, declară Adrian Chereji, director de marketing Untold.

Străinii care ajung la Untold pot să obţină un certificat de ardelean în trei paşi simpli: primul este să deguste tradiţionala ceapă cu slănină şi plăincă din Ardeal.

Mai apoi, trebuie să asculte puţină muzică populară din Ardeal şi să înveţe o expresie locală, iar la final pot să plece de aici şi cu un suvenir.

Avem pregătită povestea nespusă a Transilvaniei, personajul principal de anul acesta, magicianul, care introduce Untoldul într-o lume fantastică pe care sperăm că fiecare participant să o descopere”, spune Adrian Chereji, director de marketing Untold.

Abonamentele s-au epuizat înainte de începerea festivalului. Organizatorii au mai emis 4000 de bilete cu acces de o zi. Măsurile de siguranță au fost sporite anul acesta, iar participanții au voie în perimetrul festivalului doar cu genți mici și borsete.