Sari la conținut
News Alert

Accident cu ambulanța SMURD. Tânărul din taxi, încă neidentificat

La ora 3 dimineaţa, în cartierul Floreasca s-a produs un accident grav. O ambulanţă SMURD, cu trei salvatori în ea, se îndrepta către un caz grav. Şoferul porneşte girofarul, apasă acceleraţia şi trece intersecţia, deşi semaforul e roşu. Din direcţia opusă, tot cu viteză se apropie un taximetru. Are verde, iar şoferul crede că are şi prioritate. Cele două maşini se lovesc în plin.

Unul dintre salvatorii SMURD, pentru că a avut răni uşoare, iese din jeep-ul grav avariat şi acordă primul ajutor unui tânăr care se afla în taximetru. Rănile sunt grave şi încearcă să-l resusciteze. Între timp, la locul accidentului vin alte ambulanţe şi duc victimele la spital. Pentru tânărul de 30 de ani nu se mai poate face, însă, nimic.

Rănile au fost foarte grave. Un traumatism cranio-cerebral grav. A fost în comă de la început şi a avut leziuni toracice şi abdominale. a supravieţuit o perioadă, dar măsurile de resuscitare n-au mai avut rezultate, deşi au fost îndelungate, n au mai avut rezultat”, a declarat un medic de la spitalul Floreasca.

În accident a fost rănit grav și șoferul taximetrului, în vârstă de 57 de ani. El a fost transportat tot la spitalul Floreasca.

Poliția a deschis un dosar penal.

Taximetristul şi medicii răniţi sunt, acum, în afara oricărui pericol. Autoturismele lovite se află în custodia poliţiştilor şi vor fi supuse unor expertize. Criminaliştii vor stabili cu ce viteză circulau fiecare.

Jeep-ul SMURD-ului a trecut pe roşu, dar avea semnalele acustice şi cele luminoase pornite. doar la finalul anchetei oamenii legii vor stabili care şofer a greşit. cert este că vinovatul va fi acuzat de omor din culpă.