Accident rutier în Cehia. Patru români au murit, iar alţi trei au fost răniţi

Data publicării:
spital cehia

 

FOTO: Spitalul din Plzen

Accidentul rutier a avut loc în Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, în dreptul oraşului Plzen, fiind implicate două autovehicule înmatriculate în România: un camion şi un autoturism.

Potrivit informaţiilor primite până acum de Ministerul de Externe, camionul a lovit în spate autoturismul în care se aflau şapte cetăţeni români şi care a fost proiectat în parapetul de protecţie de pe marginea autostrăzii.

Patru dintre cei şapte pasageri şi-au pierdut viaţa, ceilalţi trei fiind duşi la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă.

Poliţia cehă a început cercetarea penală împotriva şoferului camionului.

”Misiunea diplomatică română a efectuat demersurile legale pe lângă autorităţile competente cehe, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privirea la identitatea victimelor, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi şi împrejurările producerii accidentului”, se arată întru-un comunicat al MAE.

Consulul român a mers la spital pentru a obţine informaţii suplimentare legate de identitatea victimelor şi starea de sănătate a răniţilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri