Accidentul de la Brașov. Pilotul a fost implicat într-un incident aviatic anul trecut

Data publicării:
sursa - ISU BRASOV

Ancheta se desfășoară pe mai multe planuri. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov au preluat de la locul accidentului probe care urmează să fie analizate. Anchetatorii au deschis un dosar pentru vătămare corporală și ucidere din culpă.

Pe de altă parte, investigatorii de la CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile) au preluat epava și au transferat-o la București pentru a o analiza. Ei vor să determine astfel dacă la originea prăbușirii s-a aflat o defecțiune tehnică sau a fost vorba de o eroare umană.

Din spusele reprezentanților aerodromului Cioca din Timiș, de unde decolase aparatul, acesta revenise recent din Italia, unde îi fuseseră făcută revizia și primise aviz de zbor. În plus, planul de zbor de la Cioca la Ghimbav fusese aprobat de reprezentanții aerodromului din Timișoara.

Pilotul avionului a fost implicat anul trecut într-un incident: a ajuns cu aparatul de zbor în apă, în Italia, potrivit șefului aerodromului Cioca din Timiș, Pompiliu Stanciu.

Aeronava de agrement s-a prăbuşit şi a luat foc atunci când s-a zdrobit de pământ, sâmbătă la prânz, în apropierea localității Șinca Veche din județul Brașov. Pasagera a murit în accident, iar pilotul s-a stins câteva ore mai târziu la spitalul din Târgu Mureş. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri