AMENINȚARE CU BOMBĂ. 500 de persoane au aşteptat verificarea avioanelor chiar şi cinci ore

Data publicării:
2312bombaaaaa-40225

Erau programate să aterizeze mai multe curse Wizz Air în jurul orei 16.00 sau 17.00, din Catania, Milano sau Dortmund, dar nu au sosit nici până la ora 19.00.Aceeași situație se regăsește și la avioanele companiei care trebuiau să plece din România către Italia. Cel puțin șapte curse au avut întârzieri mai mari de 30 de minute.

Ameninţarea cu bombă a vizat patru curse aeriene, dintre Italia şi România. Trei aparate au fost oprite la sol în Italia. Aeronavele au decolat doar după verificările făcute de echipele antitero. Întârzierile au ajuns chiar și la cinci ore.

Un al patrulea avion, care decolase deja, a fost verificat la sosire, pe aeroportul din Otopeni. Timp de câteva ore, rudele pasagerilor au așteptat încheierea formalităților.

Nici pasagerii nu au știut de ce sunt controlați de luptătorii antitero. De emoţie, însă, unii călători au şi uitat să se exprime corect gramatical. „Din cauza la valiza mea, că am un aparat care are două magnete să șterg geamurile și are niște fire și credea că este o bombă”, spune un pasager.

Serviciile secrete lucrează acum pentru a identifica sursa apelului. Operatorul aerian încă nu a estimat valoarea pagubelor create de alarma cu bombă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri