ANAF blochează conturile RATB

Data publicării:
Autobuz RATB - Mediafax 2

Actualizare 15:00. Șefii regiei de transport s-au întâlnit într-o şedinţă de urgenţă, ca să găsească soluţii pentru continuarea funcţionării RATB. Propunerilor lor vor ajunge apoi la Primăria Capitalei, cea care subvenţionează transportul public din Bucureşti.

Comunicatul RATB:

Regia Autonomă de Transport București a luat la cunoștință despre documentul emis de ANAF, prin care s-a luat măsura indisponibilizării sumelor existente în conturile bancare ale RATB, precum și a sumelor care urmează a fi obținute din încasările zilnice.

La data de 20.07.2015, RATB se înregistra cu datoria de 272.431.800 lei. Această sumă provine din taxa pe valoarea adăugată care include și subvenția acordată beneficiarilor de gratuități și reduceri (pensionari, elevi, studenți etc), în conformitate cu H.C.G.M.B. nr 139/2006, pentru perioada septembrie 2007- martie 2013.

În prezent, acest debit calculat de ANAF este contestat în instanță de către RATB, aflându-se în faza de recurs”.



Agenţia Naţională de Administare Fiscală a blocat conturile RATB. Regia de Transport are datorii de 272 de milioane de lei.

Fiscul a blocat conturile ieri și conturile Televiziunii Române, situaţie ce ar putea duce la oprirea activităţii postului public. ANAF a luat această decizie după ce televiziunea publică nu şi-a plătit datoriile către bugetul de stat, aşa cum se angajase printr-un memorandum semnat în 2012.

ANAF precizează că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri