ANAF scoate la licitație clădirile Intact

Data publicării:
sediu anaf-2

În cadrul întâlnirii, conducerea ANAF le-a prezentat reprezentanților televiziunii statiul în care se află procedura de valorificare a imobilor care au trecut în posesia statului, după condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul Ica.

„Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanții Antena TV Group SA și a avut o întâlnire la sediul instituției. În cadrul discuției, au fost prezentate stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinței definitive nr.888 pronunțate de Curtea de Apel București în data de 08.08.2014 și continuarea procesului de validare a executării acesteia. În conformitate cu OG. 14/2007 și în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitație a bunurilor confiscate”, se arată în comunicatul Fiscului. 

După ce luni, executorii fiscali ai Fiscului s-au prezentat la sediul televiziunilor din grupul Intact pentru a le înmâna notificarea de evacuare, ANAF-ul a fost criticat de mai mulți politicieni. 

Astfel, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a denunțat acțiunea drept un „atac inacceptabil și un plan bine pus la punct de suspendare a democrației”și l-a chemat pe premierul Dacian Cioloș în Parlament să dea explicații cu privire la termenul de cinci zile care a fost pus la dispoziția televiziunilor pentru a părăsi clădirile în care își desfășoară activitatea. 

Președintele Klaus Iohannis a catalogat atitudinea ANAF-ului drept „heirupistă”, ceea ce i-a atras un val de critici din partea alegătorilor săi. 

De asemenea, Liviu Dragnea a precizat că dacă aceste televiziuni sunt evacuate, ia în considerare lansarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș. 

Premierul Dacian Cioloș a subliniat că ANAF a acționat legal, pe baza unei hotărâri judecătorești. 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a precizat, joi, că acțiunea de notificare în vederea evacuării voluntare nu a vizat doar sediul televiziunilor din grupul Intact, toate societățile din clădirile care au revenit în proprietatea statului, după ce Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul ICA. 

Citiți și: 

Scandalul ANAF-Intact. Fiscul reacționează după acuzațiile care i-au fost aduse

Klaus Iohannis pierde fani pe Facebook

ANAF somează Intact. Dacian Cioloş: „Mă duc la Parlament pentru că preşedintele Senatului m-a invitat. Nu am pus eu în lege termenul acela de 5 zile”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri