Anchetă în cazul unui bebeluş găsit mort la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Asistente se numără printre suspecţi

Data publicării:
spital

 Primul cerc de suspecţi este format din angajatele spitalului. Pe lângă declaraţii, acestea trebuie să treacă un control medical, care să clarifice dacă nu cumva una dintre ele este mama bebeluşului. 

„Pur şi simplu m-au sunat, coboară trei minute să dai o declaraţie. Pentru mine ca şi cadru medical, cât şi pentru toate colegele mi se pare total incorect şi anormal. Ne face spitalul de râs, ne face pe noi de râs şi nu este corect ceea ce se întâmplă”, a declarat Delia Pruteanu, asistentă la Spitalul Târgu Cărbuneşti.

Aceasta este asistentă la secţia Chirurgie, secţie lângă care a fost găsit bebeluşul. Femeia a angajat deja un avocat, nemulţumită că ancheta îi aduce un prejudiciu de imagine.

„Este nevinovată şi prin scandalul creat considerăm că s-a produs un prejudiciu de imagine prin modul în care s-au prezentat în faţa comunităţii din oraşul Târgu Cărbuneşti, situaţie în care vom acţiona în instanţă persoanele vinovate pentru producerea acestui prejudiciu de imagine”, a anunţat Cristina Ioaniţoiu, avocatul Deliei Pruteanu.

Revoltate sunt şi colegele femeii, care vor ajunge în faţa poliţiştilor. În plus, ele trebuie să se supună şi unui controlul ginecologic.

„Imaginea noastră, această uniformă sunt pătate în acest mod. Noi îngrijim bolnavii, chiar şi noi născuţii, mergem în sălile de operaţii pe unde este nevoie, dar ceea ce se întâmplă chiar este neplăcut pentru noi şi nu ne simţim deloc bine”, se plânge o altă asistentă.

„Eu le-am explicat că până la urma urmei este o pată, dar cred că în final lucrurile se vor rezolva şi trebuie să ne supunem ca oricare om acestor proceduri”, este de părere directorul spitalului, Constantin Târziu.

Ancheta în acest caz a început la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, două infirmiere au găsit în curtea spitalului un bebeluş mâncat de câini. Legiştii au stabilit că fătul fusese născut viu şi că muşcăturile animalelor i-au provocat moartea. Femeia care a aruncat copilul riscă 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri