Autoritatea pentru Calitatea în Sănătate: Nereguli majore la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde a avut loc incendiul violent

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu violent la secția de ATI a spitalului Județean Piatra Neamț.
Incendiu violent la secția de ATI a spitalului Județean Piatra Neamț.

Marius Filip, directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli în ce privește siguranța personalului și a pacienților, mai exact patru indicatori cu neconformități: „nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire”.

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a spus Marius Filip, în direct la Digi24.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri