Aventura unei adolescente de 16 ani care a furat cartea de identitate de la mătușa ei ca să fugă din țară

Data publicării:
vama Borș
FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Borș au depistat o tânără de 16 ani care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea mătușii sale, pentru că nu avea acordul mamei pentru a călători.

Tânăra, care călătorea cu o mașină, alături de alte persoane, a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Borș duminică seară. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate eliberată de autoritățile din România, iar polițiștii de frontieră au observat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul punctului pentru cercetări.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean român, în vârstă de 16 ani, iar documentul de identitate prezentat la control aparţine de fapt mătuşii sale, în vârstă de 23 de ani.Tânăra a declarat ca a recurs la această metodă deoarece dorea să meargă în Germania şi nu avea acordul mamei, iar documentul de identitate l-a obţinut fără ştirea rudei sale”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au oprit-o pe minoră la graniță și au anunțat Autoritatea Tutelară. „În cauză sunt efectuate cercetări pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se precizează în același comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri