Bazin termal de pe vremea romanilor, descoperit în localitatea gorjeană Săcelu

Data publicării:
romani

Rezervorul termal a fost descoperit după ce a fost desecat un bazin funcţional. Muncitorii au anunţat imediat primarul, iar arheologii urmează acum să obţină autorizaţiile pentru a începe săpăturile.

Staţiunea Săcelu este recunoscută, în primul rând, datorită apelor termale. În această localitate, sute de turişti vin anual să se trateze în special pentru boli reumatice sau afecţiuni ale ochilor.

Apa din bazinele stațiunii Săcelu pare la, prima vedere, murdară. Are foarte multe substanțe minerale pe care le are în componență , dar și faptul că apa izvorăște direct din pământ. Însă tocmai aceste lucruri o fac să aibă efecte terapeutice.

La Săcelu au mai fost descoperite şi alte vestigii de pe vremea romanilor, însă până acum autorităţile locale nu s-au încumetat să le pună în valoare din cauza costurilor ridicate.

La Săcelu nu au mai fost făcute investiţii în turism de mai bine de 20 de ani. Asta deşi localitatea este una dintre cele mai vechi aşezări din zonă, fiind atestată documentar încă din anul 1480.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri