Captură importantă de heroină la Calafat

Data actualizării: Data publicării:
heroina in volvo - politia de frontiera
Foto: Poliția de frontieră

Nu mai puțin de șase kilograme de heroină au găsit poliţiştii de frontieră în maşina unor cetăţeni bulgari care voiau să treacă graniţa în România. Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii bulgari.

heroina in volvo - politia de frontiera
Foto: Poliția de frontieră

S-a întâmplat vineri, în jurul orei 15:30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj,  cei doi bulgari voiau să intre în România cu un autoturism marca Volvo înmatriculat în Bulgaria. Bulgarii aveau 24, respectiv 26 de ani.

Polițiștii de frontieră - o echipă comună de control formată din români și bulgari - au intuit ceva suspect și au început să facă un control amănunțit asupra autoturismului.  Astfel, ei au depistat, într-un spatiu special amenajat în lateralele banchetei din spate, 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conțineau o substanță maronie, suspectă a fi heroină.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi suspecți au fost preluați de autoritățile bulgare, în vederea continuării cercetărilor. La finalizarea anchetei, urmează să fie luate măsurile legale ce se impun.

Bulgarii au informat că în mașină a fost găsită cantitatea totală de 6203 grame de droguri, iar în urma testelor efectuate a rezultat că substanţa este heroină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj, bulgarii ar fi vrut să ajungă cu heroina în Austria.

Cât costă heroina?

Potrivit Centrului european pentru monitorizare și dependență de droguri, prețul unui gram de heroină variază între 14,5 euro în Turcia și 110 euro în Suedia, majoritatea țărilor europene raportând prețuri de 35-40 de euro pentru gramul de heroină maro. Prețul la heroină albă este raportat de puține țări europene și ar fi cuprins între 27 și 110 euro. În Statele Unite, un gram de heroină se vinde cu peste 170 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri