Chiriile s-au ieftinit cu o cincime

Data publicării:
12112012 20chirii-33042

Specialiștii de pe piața imobiliară au descoperit un nou factor care influențează prețurile - starea vremii. Iar meteorologii au anunțat deja o iarnă grea.

Cel mai mult s-au ieftinit apartamentele mari, situate la periferia marilor oraşe.

„Pe piața apartamentelor de 3 şi 4 camere scăderea este de 20 de procente, urmate de cele de 2 camere cu 12, 15 % şi garsonierele, care au cea mai mică scădere, de 10 %”, a explicat Alina Busuioc, director agenţia imobiliară West Invest.

Cele mai mici preţuri pornesc de la 100 de euro pentru garsoniere şi urcă la 200 de euro pentru 2 camere şi 250 de euro pentru apartamentele de 3 camere, complet mobilate.

Sunt şi proprietari care refuză să scadă preţul chiriei, chiar dacă îşi ţin apartamentele nelocuite.

„Aș recomanda apartamentele cu centrală, chiar dacă costă suplimentar cu 10 - 20 de euro la apartament, cu siguranţă banii aceştia pe perioada sezonului rece sunt amortizaţi”, a declarat Florin Pavelm broker imobiliar agenţia imobiliară Colosseum Iaşi

În ultimele două săptămâni numărul ofertelor de apartamente pentru închiriat a crescut cu 25 %. Prețurile vor continua însă să scadă până la începutul anului viitor, pe fondul cererii reduse șI a costurilor mari de întreținere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri