Consiliul Concurenței amendează cinci companii pentru o licitaţie trucată cu 3 milioane de lei

Data publicării:
20121127 20licitatiitruc-35575

Cinci companii au participat la o licitaţie pentru un contract de marcaje rutiere, în cadrul a două asocieri. Consiliul Concurenţei a investigat o posibilă înţelegere pentru atribuirea contractului, constatând că acestea şi-au coordonat modul de acţiune la procedura de achiziţie publică în aşa fel încât una să câştige licitaţiile, iar cealaltă să asigure numărul minim de doi participanţi necesar în cazul procedurii de licitaţie deschisă.

Legea Concurenţei interzice orice înţelegere expresă sau tacită care are ca obiect sau ca efect denaturarea concurenţei.

În urma anchetei, Consiliul Concurenţei a amendat companiile pentru trucarea licitaţiei organizate de CNADNRcu suma totală de 3.010.705 lei, adică circa 663.326 de euro.

Companiile participante la licitaţie au fost Plastidrum SRL (amendată cu 1.564.619,35 lei), Signature Semnalizare SRL (11.573,35 lei), Swarco România SRL, Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH Austria (1.192.167,46 lei) şi Eleftherios Kokkinakis LTD Grecia (209.333,45 lei amendă).

Cele cinci companii au participat la licitaţie în cadrul unor asocieri: Asocierea Plastidrum (Plastidrum SRL, Signature Semnalizare SRL) şi Asocierea Swarco (Swarco România SRL, Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH Austria, Eleftherios Kokkinakis LTD Grecia).

Care au fost termenii înţelegerii: Asocierea Plastidrum ar fi trebuit să câştige licitaţia, în timp ce Asocierea Swarco avea sarcina de a asigura numărul minim de doi participanţi pentru validarea licitaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri