Craiova. Scandal într-un restaurant unde s-ar fi servit de Revelion mâncare alterată

01012013 20stricata-41446

Actualizare 14:05: Unul dintre clienții petrecerii de la restaurantul din Craiova a intrat în direct la Digi24.

„Până la 12 a fost totul perfect. După 12 s-a servit primul fel de mâncare, acela cu peștele. Avea un miros și un gust cam ciudat, am gustat puțin, după asta a început debandada. Câteva mese erau pline de băuturi și de mâncare, iar ceilalți stăteam și ne uitam.

Eu am plătit o sumă pentru patru persoane, mi s-a cerut 170 de lei pe meniu și din ce am înțeles acum era 150 de lei. În meniu erau incluse petrecerea cu lăutari, mâncarea și un open bar, care nu prea era open bar. Nu se găsea băutura așa cum au spus ei de la început, iar persoanele de acolo au dat năvală în bar. Cine a putut să-și ia câte o sticlă și-a luat, cine a putut să ia câte zece sticle și-a luat.

Când am ajuns aproape de bucătărie deja era un fel de linie de autoservire. Au intrat să își ia mâncare, probabil că erau supărați. Cei care lucrau acolo i-am văzut afară, fugeau, nu știu de ce fugeau.

Cred că era vorba de o femeie de la bucătărie am auzit-o spunând „voi știți ce au mâncat oamenii ăștia aici? Pește împuțit” exact așa a spus. Cred că lucra la bucătărie, după costumație așa părea. Eu am simțit gustul peștelui, avea un gust ciudat.

Aveam de gând să fac sesizare, dar la OPC azi nu răspunde nimeni. Am încercat să sunăm administratorul restaurantului, dar nu răspunde nimeni.

Erau două saloane, în unul erau 600 de persoane, în cel în care am fost eu erau peste 150 de persoane”, a spusIlie Marian, unul dintre clienții restaurantului în noaptea de Anul Nou, în direct la Digi24.

_______________________

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert.

Oamenii susţin că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.

„Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputaţie bună”, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat, citată de Mediafax.

Oamenii au intrat în bucătărie și s-au apucat să gătească singuri

Când au vâzut că nu primesc meniul promis, oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a fugit din restaurant.

„Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-au spus că managerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor", a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Urmăriți în materialul video atașat imagini de la fața locului filmate de unul dintre participanți.

Revoltaţi că au păcăliţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.

„Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui. Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim. Invitaţii au fost destul de numulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violenţe", a declarat şeful Poliţiei Craiova, comisar-şef Popa Mauriciu.

Mai multe echipaje de poliţişti au rămas la local până la finalul petrecerii.

Chiar dacă nu au beneficiat de meniul plătit, unii meseni au continuat distracţia, pentru că nu au vrut să strice noaptea de Revelion. Alţii, în schimb, au plecat de la petrecere şi sunt hotărâţi să depună plângere la Protecţia consumatorului.

Palatul RSR din Podari i-a aparţinut lui Dinel Staicu, iar în prezent este administrat de un alt om de afaceri din Craiova.

Adrian Căpraru, IPJ Dolj: Nimeni nu a suferit vătămări corporale

„În jurul orei 01.30 am avut un apel pe 112”, a spus Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, precizând că oamenii erau nemulțumiți de calitatea mâncării, dar și că personalul de servire era insuficient.

„Mi-e greu să mă pronunț la fața locului cu privire la calitatea produselor. La sosire erau, într-adevăr, unele persoane în stare de tensiune. În resurant sunt distrugeri minore, câteva piese de mobilier și veselă”, a spus Adrian Căpraru.

„Nu se pune problema ca localul să nu mai fie în stare de funcționare. Nu s-a adresat nimeni cu plângere către poliție cu privire la acest eveniment”, a adăugat el.

„Erau la fața locului unii dintre angajați, administratorul plecase însă. Nu au suferit vătămări corporale”, a subliniat Căpraru.

„Deocamdată nu se pune problema reținerii vreunei persoane”, a adăugat el.

Gheorghe Marinescu: Clienții nu au mai avut răbdare să se servească articolul doi din meniu

„Eu am fost sesizat telefonic de către un consumator. Am chemat un coleg și m-am deplasat la fața locului, în momentul în care am ajuns lucrurile erau încheiate, consumatorii erau plecați acasă și Poliția făcuse constatarea și plecase. Ce am constat eu e puțin schimbat din ce prezentați dumneavoastră. Nu a mai existat nici mâncare stricată, nici mâncare nestricată.

Clienții, după servirea primului articol din meniu, care a fost pește, după ora 12, când au trebuit să servească articolul doi, ei nu au mai avut răbdare până se servește la fiecare masă acest articol.

În momentul în care un grup de consumatori, care, se pare, erau în stare mai turbulentă, au intrat în bucătărie și au gonit bucătarii și au luat cât a dorit fiecare. Unii au luat foarte mult, unii nu au luat deloc.

Eu cred că greșeala, modul de organizare al patronilor a fost că au servit open-bar, deci băutură la discreție, deci oamenii au băut fiecare după cât au dorit şi la 12.30 nu i-a servit imediat, au intervenit alte manifestări. Probabil că în cursul zilei de astăzi o să primesc, eu deja am

pornit cercetările, am verificat meniurile, facturile, acest restaurant este recunoscut pentru organizarea unor mese mari.

Eu sunt comisar-șef de vreo 7 ani la județ, nu am avut probleme niciodată.

Cine mai rămăsesc la fața locului, orchestra, au rămas foarte înmărmuriți față de cum s-au manifestat acești tineri, ei nu au mai văzut niciodată aşa ceva.

Restaurantul, după această manifestație arată groaznic, s-a spart veselă, s-au furat sacii de cartofi, s-a luat carnea de porc, unii și-au făcut ei singuri friptură pe plite”, a declarat Gheorghe Marinescu, comisar-șef Oficiului pentru Protecția Consumatorului Dolj, în direct la Digi24.

Partenerii noștri
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digi24ro, stickyCookie
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi politica de confidențialitate