Craiova. Scandal într-un restaurant unde s-ar fi servit de Revelion mâncare alterată

Data publicării:
01012013 20stricata-41446

Actualizare 14:05: Unul dintre clienții petrecerii de la restaurantul din Craiova a intrat în direct la Digi24.

„Până la 12 a fost totul perfect. După 12 s-a servit primul fel de mâncare, acela cu peștele. Avea un miros și un gust cam ciudat, am gustat puțin, după asta a început debandada. Câteva mese erau pline de băuturi și de mâncare, iar ceilalți stăteam și ne uitam.

Eu am plătit o sumă pentru patru persoane, mi s-a cerut 170 de lei pe meniu și din ce am înțeles acum era 150 de lei. În meniu erau incluse petrecerea cu lăutari, mâncarea și un open bar, care nu prea era open bar. Nu se găsea băutura așa cum au spus ei de la început, iar persoanele de acolo au dat năvală în bar. Cine a putut să-și ia câte o sticlă și-a luat, cine a putut să ia câte zece sticle și-a luat.

Când am ajuns aproape de bucătărie deja era un fel de linie de autoservire. Au intrat să își ia mâncare, probabil că erau supărați. Cei care lucrau acolo i-am văzut afară, fugeau, nu știu de ce fugeau.

Cred că era vorba de o femeie de la bucătărie am auzit-o spunând „voi știți ce au mâncat oamenii ăștia aici? Pește împuțit” exact așa a spus. Cred că lucra la bucătărie, după costumație așa părea. Eu am simțit gustul peștelui, avea un gust ciudat.

Aveam de gând să fac sesizare, dar la OPC azi nu răspunde nimeni. Am încercat să sunăm administratorul restaurantului, dar nu răspunde nimeni.

Erau două saloane, în unul erau 600 de persoane, în cel în care am fost eu erau peste 150 de persoane”, a spusIlie Marian, unul dintre clienții restaurantului în noaptea de Anul Nou, în direct la Digi24.

_______________________

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert.

Oamenii susţin că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.

„Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputaţie bună”, a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat, citată de Mediafax.

Oamenii au intrat în bucătărie și s-au apucat să gătească singuri

Când au vâzut că nu primesc meniul promis, oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a fugit din restaurant.

„Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-au spus că managerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor", a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Urmăriți în materialul video atașat imagini de la fața locului filmate de unul dintre participanți.

Revoltaţi că au păcăliţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.

„Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui. Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim. Invitaţii au fost destul de numulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violenţe", a declarat şeful Poliţiei Craiova, comisar-şef Popa Mauriciu.

Mai multe echipaje de poliţişti au rămas la local până la finalul petrecerii.

Chiar dacă nu au beneficiat de meniul plătit, unii meseni au continuat distracţia, pentru că nu au vrut să strice noaptea de Revelion. Alţii, în schimb, au plecat de la petrecere şi sunt hotărâţi să depună plângere la Protecţia consumatorului.

Palatul RSR din Podari i-a aparţinut lui Dinel Staicu, iar în prezent este administrat de un alt om de afaceri din Craiova.

Adrian Căpraru, IPJ Dolj: Nimeni nu a suferit vătămări corporale

„În jurul orei 01.30 am avut un apel pe 112”, a spus Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, precizând că oamenii erau nemulțumiți de calitatea mâncării, dar și că personalul de servire era insuficient.

„Mi-e greu să mă pronunț la fața locului cu privire la calitatea produselor. La sosire erau, într-adevăr, unele persoane în stare de tensiune. În resurant sunt distrugeri minore, câteva piese de mobilier și veselă”, a spus Adrian Căpraru.

„Nu se pune problema ca localul să nu mai fie în stare de funcționare. Nu s-a adresat nimeni cu plângere către poliție cu privire la acest eveniment”, a adăugat el.

„Erau la fața locului unii dintre angajați, administratorul plecase însă. Nu au suferit vătămări corporale”, a subliniat Căpraru.

„Deocamdată nu se pune problema reținerii vreunei persoane”, a adăugat el.

Gheorghe Marinescu: Clienții nu au mai avut răbdare să se servească articolul doi din meniu

„Eu am fost sesizat telefonic de către un consumator. Am chemat un coleg și m-am deplasat la fața locului, în momentul în care am ajuns lucrurile erau încheiate, consumatorii erau plecați acasă și Poliția făcuse constatarea și plecase. Ce am constat eu e puțin schimbat din ce prezentați dumneavoastră. Nu a mai existat nici mâncare stricată, nici mâncare nestricată.

Clienții, după servirea primului articol din meniu, care a fost pește, după ora 12, când au trebuit să servească articolul doi, ei nu au mai avut răbdare până se servește la fiecare masă acest articol.

În momentul în care un grup de consumatori, care, se pare, erau în stare mai turbulentă, au intrat în bucătărie și au gonit bucătarii și au luat cât a dorit fiecare. Unii au luat foarte mult, unii nu au luat deloc.

Eu cred că greșeala, modul de organizare al patronilor a fost că au servit open-bar, deci băutură la discreție, deci oamenii au băut fiecare după cât au dorit şi la 12.30 nu i-a servit imediat, au intervenit alte manifestări. Probabil că în cursul zilei de astăzi o să primesc, eu deja am

pornit cercetările, am verificat meniurile, facturile, acest restaurant este recunoscut pentru organizarea unor mese mari.

Eu sunt comisar-șef de vreo 7 ani la județ, nu am avut probleme niciodată.

Cine mai rămăsesc la fața locului, orchestra, au rămas foarte înmărmuriți față de cum s-au manifestat acești tineri, ei nu au mai văzut niciodată aşa ceva.

Restaurantul, după această manifestație arată groaznic, s-a spart veselă, s-au furat sacii de cartofi, s-a luat carnea de porc, unii și-au făcut ei singuri friptură pe plite”, a declarat Gheorghe Marinescu, comisar-șef Oficiului pentru Protecția Consumatorului Dolj, în direct la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri