Crimă oribilă în Giurgiu. Criminolog: „De pe vremea când găseam chinezi în geamantane n-am mai avut astfel de caz”

Data actualizării: Data publicării:
ghimpati femeie incendiata - captura
O femeie ucisă a fost incendiată într-un șant de pe marginea drumului dintre Ghimpați și Valea Plopului Foto: captură video

Vineri seara, şoferii care treceau pe o şosea din Giurgiu au văzut ceea ce părea a fi un om ars în şanţul de pe marginea drumului. Echipajele ISU ajunse la faţa locului au constatat că era cadavrul unei femei, într-o valiză. Acum, criminaliştii au stabilit că femeia a fost ucisă înainte de a fi incendiată, cu o lovitură puternică aplicată în zona capului.  Sunt primele date din ancheta într-un caz șocant și totodată dificil.

Femeia găsită carbonizată pe un câmp din Giurgiu avea între 20 și 30 de ani, însă deocamdată nu a putut fi identificată.

Corpul femeii a fost găsit într-un șanț din apropierea localității Ghimpați, județul Giurgiu. Pe DN 6, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, un șofer de TIR care a trecut cu mașina prin zonă a crezut inițial că este vorba despre un incendiu de vegetație. Flăcările au fost observate de pe șosea, în jurul orei 22:00. Șoferul s-a oprit din drum, a încercat să stingă incendiul și apoi a sunat la 112.

„Un domn din trafic, era cu camionul, a coborât și s-a apucat să stingă focul cu stingătorul. N-a știut ce este acolo până nu s-a stins focul, după aceea, a realizat și a sunat la 112 și a venit poliția”, a povestit un localnic.

„Am fost la fața locului, am găsit o persoană ghemuită, cadavrul a fost ridicat de organele de cercetare și dus la IML. 99 la sută era carbonizată. Fata era legată cu mâinile la spate, cu sârmă, se vedea”, a declarat Constantin Cărăpănceanu, primarul din Ghimpați.

Primarul localității Ghimpați spune însă că nu sunt persoane date dispărute nici în Ghimpați, nici în localitățile învecinate.

Omorâtă și băgată în valiză

Procurorii iau în calcul ipoteza unei crime cu premeditare: după ce a fost omorâtă, tânăra a fost băgată într-un geamantan, care ulterior a fost incendiat.

Anchetatorii se bazează pe rezultatele autopsiei, care au arătat cauza decesului.

„Conform  concluziilor preliminare, s-a constatat că aceasta prezenta plăgi la nivelul capului produse prin lovire cu corp dur tăietor, fractură sternală și fracturi costale, decesul fiind ca urmare a șocului traumatic. Victima în prezent nu este identificată, însă se va uza de toate mijloacele criminalistice în vederea stabilirii identității acesteia”, a declarat Andreea Albu, prim-procuror la Parchetul Giurgiu.

Criminologii atrag atenția că este un caz ieșit din comun.

„Mi-am dat seama că de pe vremea când găseam chinezi în geamantante n-am mai avut astfel de cazuri, dar, ca și în cazul victimelor tranșate, și aici putem vorbi de o ipoteză de lucru foarte clară. În primul rând, pentru a merge ancheta, trebuie identificată victima - și aici se vor face verificări în rândul persoanelor declarate dispărute, iar ulterior se va stabili cercul ei de prieteni, de dușmani. În aceste situații avem de-a face cu un numitor comun, locul faptei are legătură cu autorul, pentru că altfel nu ar fi riscat să mai plimbe cadavrul. L-a dus cât mai departe de locul unde a fost comisă fapta și încearcă să ingreuneze identificarea victimei. Sunt două aspecte care vor fi rezolvate când victima va fi identificată și în procent mare se va rezolva și cazul”, a declarat pentru Digi24 criminologul Dan Antonescu.

Odată cu necropsia au fost prelevate și alte tipuri de probe, care vor fi corelate cu cele ale femeilor date dispărute.

Citiți și: Psihiatru, despre cazul fetei ucise și incendiate în Giurgiu: Criminalul e posibil să fi fost încă la locul faptei

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri