Bărbatul care și-a incendiat mătușa a cumpărat benzina cu câteva ore înainte. Noi informații despre crima din sectorul 6

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Au fost prinși hoții care au furat un seif cu bani și ceasuri de lu. x al unui bucureșteanFOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Bărbatul care şi-a incendiat mătuşa în scara unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei și-a premeditat fapta, acuză procurorii. A cumpărat benzina aruncată pe femeie chiar înainte să meargă la ea acasă.

Este vorba de Alexandru Ionuţ Popa, în vârstă de 33 de ani, care şi-a omorât luni mătuşa, după ce a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc.

Procurorii au audiat mai multe persoane care cunoșteau conflictele dintre cei doi. Așa s-a stabilit că bărbatul și mătușa lui se certau de mai mulți ani din cauza unei moșteniri.

Probele adunate de procurori în dosar arată că bărbatul a cumpărat benzina de la o benzinărie de lângă bloc cu câteva ore înainte de crimă.

Mărturiile și imaginile surprinse de camerele de supraveghere sunt principalele probe în anchetă.

Bărbatul va fi supus în mod obligatoriu și unei expertize psihiatrice, pentru ca anchetatorii să stabilească dacă a avut discernământ la momentul comiterii crimei.

Azi, el va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, săvârşit cu premeditare şi prin cruzimi.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, luni, în jurul orei 08,40, în timp ce se afla în apropierea intrării din spate al unui bloc din Sectorul 6, pe fondul unui conflict preexistent, Alexandru Popa a avut o altercaţie cu mătuşa lui, în vârstă de 54 de ani, pe care a lovit-o cu picioarele la nivelul capului şi corpului. Apoi, bărbatul a stropit-o pe femeie cu benzină, după care i-a dat foc cu o brichetă.

Alertate de martori oculari, echipajele de urgenţă au sosit la faţa locului şi au constatat decesul victimei.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru efectuarea autopsiei medico-legale.

"Probele au relevat că inculpatul este membru de familie al victimei (nepot de frate) şi a premeditat săvârşirea faptei, procurând 5 litri de benzină de la o staţie de carburant, deplasându-se apoi la imobilul în care locuia victima şi acţionând în modul descris mai sus. Având în vedere că inculpatul a incendiat victima cât timp aceasta încă era în viaţă, procurorii au apreciat că omorul a fost săvârşit prin cruzimi", spune Parchetul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri