Crimele din Caracal. STS: Aplicația de localizare a fost deschisă de poliție la o oră după apelurile la 112. S-a cerut sprijinul STS

Data publicării:
harta localizare victima caracal 3- sts

STS nu a furnizat cele trei adrese greșite către poliție, în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, săptămâna trecută. A fost generat un grafic, dar aplicația pentru a-l accesa a fost deschisă abia după o oră de către polițiști, a spus prim-adjunctul STS, general de brigadă Sorin Bălan, la audierile din Parlament.

Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese.

Accesarea informaţiilor de localizare a fost disponibilă în sistem de la primul apel - 11,05 - iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la Poliţie s-a realizat la 12,08. Au fost solicitări ale operatorului de la Poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, ultimul fiind la 12,32”, a spus Bălan.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri