Sari la conținut

Cristian Tudor Popescu, la „Jurnal pentru copii”: Despre tenis, jurnalism şi prima pereche de blugi

„Aveam o problemă mereu cu nota la purtare. Luam premiu, eram un elev bun, dar destul de turbulent. Aveam şi încăierări cu colegii. Mi-am spart capul de un număr considerabil de ori, am căzut dintr-un vişin. Care s-a rupt. Era fragil, era copil, aşa, ca mine. S-a rupt o bucată din el şi am căzut cu capul, cu partea asta, în colţul unei cărămizi. Şi acum am o groapă! Pune mâna! Am scăpat cu viaţă atunci. Acum nu ştiu ce consecinţe a avut ulterior asupra minţii mele lovitura în cap”, spune amuzat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul îşi aminteşte cu drag cât a muncit ca să îşi poată cumpăra prima pereche de blugi. „Primii bani i-am câştigat în 1970, aveam 14 ani când am muncit pentru ICAB – Întreprinderea de Apă – Canal Bucureşti. Eram în clasa a opta şi voiam să îmi iau o pereche de blugi, ca aştia pe care îi ai tu acum. Atunci o pereche de blugi era ca o comoară din basm pentru un puşti ca mine, care nu avea bani mulţi. Erau 300 de lei o pereche, dar pentru mine era o sumă mare. Bine, am mai făcut o muncă şi mai dură – am cărat carton asfaltat cu spinarea. Îmi aduc aminte şi acum. Asta era mult mai dură, dar era mult mai bine plătită”, a spus jurnalistul.

Miruna a reuşit să afle de la Cristian Tudor Popescu şi de unde a dobândit pasiunea pentru tenis şi ce şanse crede ca are Simona Halep pentru a deveni numărul unu în clasamentul mondial. „Sunt şi eu un copil al lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. În anii aceia, în anii '70, era o nebunie cu tenisul în România, jucau toţi copiii... Cu nişte bătace, rachete nu aveam. Cei mai mulţi nu aveam şi jucam cu bătace – nişte bucăţi de lemn tăiate la traforaj şi cu nişte mingi improvizate, din cauciuc, uneori şi din cârpă. Până când, pe la 13-14 ani, am avut prima rachetă şi minge de tenis, am jucat cu bătacul la perete. Şi uite unde am ajuns acum în tenis. Simona Halep are toate datele şi şanse apreciabile să ajungă cea mai bună jucătoare a lumii”, a spus jurnalistul.

Un interviu sincer şi plin cu mărturii inedite acordat de Cristian Tudor Popescu „Jurnalului pentru copii”, duminică, 31 mai, de la 08.30.