Cum arată elicopterele Black Hawk pentru situații de urgență pe care le va primi România

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-09-23 151251
Elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, produse în Polonia. Foto: Adrian Caciu/ Facebook

Experți de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021. Aceștia verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, potrivit ministrului Adrian Câciu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Viteza de răspuns în situații de urgență și calitatea serviciilor de intervenție oferite cetățenilor este obligatoriu să fie la standarde europene.

Lucrăm împreună la realizarea acestor obiective, iar colegii din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021.

Experții noștri verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, în acest an, a celor 6 aparate de zbor și sunt bucuros să vă arăt în imaginile de mai jos un astfel de aparat.

Investirea fondurilor europene în proiecte concrete, cum este acesta, proiecte din implementarea cărora vom beneficia toți, indiferent de vârstă sau condiție socială sunt esența proiectului european, și a dezvoltării sănătoase a României.

*Info Background*

În data de 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviație având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aproximativ 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare”, arată mesajul ministrului investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, pe Facebook.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri