Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele ASF: Salariile sunt mari. Pot suporta o reducere de 30%

Data publicării:
daniel daianu - 6223495-Mediafax Foto-Silviu Matei

„Salariile sunt mari, iar intenţia noastră este să avem o diminuare a acestor salarii, care să ţină cont nu numai de o dimensiune emoţională care este firească într-o societate răvăşită de o criză economică, dar care să ţină seama şi de date care nu trebuie neapărat să fie puse în relaţie cu criza economică”, a declarat Daniel Dăianu.

Daniel Dăianu a spus că poate să suporte o scădere de 30% din salariu: „Am şi vorbit cu colegii mei, aceasta este o opţiune personală, voi respecta ceea ce spun aici, deci cu 30%, echivalentul meu este 12.380 de euro”. 

Membrii conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară sunt audiaţi astăzi de către senatorii din Comisia de Buget-Finanţe în legătură cu primele exorbitante câştigate anul trecut.

Ei trebuie să îi lămurească pe senatori dacă au returnat prima de vacanţă şi prima de sfârşit de an, încasate în ultimele două luni din 2013.

Daniel Dăianu, prim-vicepreşedintele instituţiei, a dat deja înapoi primele. În doar două luni, el a câştigat 68.000 de euro, iar aici intră atât salariul, cât şi primele şi bonusurile.

Acesta a fost al doilea venit ca mărime după cel al preşedintelui Autorităţii, Dan Radu Ruşanu, care a primit 72.000 euro. Şeful ASF este însă marele absent al audierilor din Senat, întrucât se află de marţi în arestul preventiv al Poliţiei Capitalei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri