Decizia instanţei după crima de la Suceava. Agresorul nu regretă fapta

Data actualizării: Data publicării:
atacator gara arest

Tânărul de 23 de ani care a înjunghiat mortal un poliţist într-o gară din judeţul Suceava a fost arestat preventiv vineri după-amiază, după ce, în aceeaşi zi, fusese reţinut de către procurori. În timpul audierii, agresorul şi-a recunoscut fapta, însă a spus că nu o regretă.

atacator gara arest
Foto: MonitorulSV

Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ioan Besa, pentru omor, după ce, în cursul serii de joi, a înjunghiat mortal un poliţist.

Decizia arestării a fost luată în aceeaşi zi în care procurorii l-au reţinut pe tânăr.

Tânărul a înjunghiat mortal un poliţist în Gara Burdujeni, din Suceava, însă fără a-şi justifica gestul în faţa anchetatorilor, în condiţiile în care a afirmat că nici măcar nu îl cunoaştea pe poliţist.

"Autorul crimei şi-a recunoscut fapta, însă nu şi-a motivat gestul. Este posibil ca el să aibă o aversiune faţă de poliţişti, după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost reţinut în Spania şi a stat în arest", a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

La o examinare sumară a cadavrului poliţistului, anchetatorii au constatat că acesta are peste 20 de lovituri pe corp, însă lovitura fatală se pare că a fost la gât, fiindu-i perforată carotida, a precizat sursa citată.

Poliţistul ucis joi noapte în Gara Burdujeni, din Suceava, avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, incidentul a avut loc în jurul orei 21.00, când poliţistul, care lucra la Poliţia Transporturi Feroviare, patrula pe peronul Gării Burdujeni.

"La un moment dat, un tânăr a venit prin spatele poliţistului şi, fără a spune ceva sau a face vreun alt gest, l-a înjunghiat în gât. Poliţistul a căzut, iar tânărul, în vârstă de 24 de ani, a continuat să îl lovească cu cuţitul în zona toracelui", a spus Epureanu, precizând că între poliţist şi tânăr nu existase niciun conflict anterior.

La faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, însă poliţistul nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Agresorul a fost imobilizat la scurt timp de la incident, în gară, de către o patrulă de poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri