DOSARUL CONTRABANDEI CU ALCOOL. Milionarul Liviu Jîtea a fost reţinut pentru evaziune

Data publicării:
9 2003jitea19-53918

Omul de afaceri Liviu Jîtea, considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, a fost reţinut pentru 24 de ore după o noapte de audieri. Este acuzat că ar fi liderul unei reţele care făcea contrabandă cu alcool.

La percheziţii, procurorii au găsit aproape 100.000 de lei, 16.100 litri de alcool, butoaie cu vin, instalaţii artizanale de fabricat băuturi alcoolice şi evidenţe contabile duble.

Alte bunuri găsite, cum ar fi un kilogram de bijuterii din aur, ceasuri de lux, două camioane şi şase autoturisme de lux au fost confiscate.Pe lângă omul de afaceri, alte 17 persoaneau fost reţinute până acum în ancheta legată de contrabanda cu alcool, derulată la Galaţi.

Gruparea a fost monitorizată timp de un an

Alte 74 de persoane suspectate că fac parte din gruparea infracţională coordonată de Jîtea, au fost audiate.

Toti cei 75 de suspecţi au fost ridicați în urma a 58 de percheziții care au avut loc vineri dimineața în judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila.

CITIȚI ȘI Cine este Liviu Jîtea, milionarul din Top 300 suspectat de contrabandă cu alcool

Anchetatorii au ridicat dosare întregi de acte, dar şi sume importante de bani de la domiciliile lor şi de la sediile unor firme care le aparțin.

Gruparea a fost monitorizată mai bine de un an de zile de poliţiştii de la crimă organizată. Anchetatorii spun că membrii grupării, coordonaţi de omul de afaceri din Focşani, ar fi produs ilegal peste 800.000 de litri de alcool dublu rafinat. Ca să nu fie prinşi, traficanţii îl transportau sub acoperire.

Potrivit anchetatorilor, mare parte din alcoolul scos ilegal din firmele lui Jitea, era îmbuteliat în cisterne de lapte. Poliţiştii au depistat un astfel de transport.

2.000 de litri erau în cisterna oprită în trafic. Astfel de transporturi deveniseră rutină pentru contrabandişti, ani de zile. Timp în care statul a pierdut taxe în valoare de peste opt milioane de euro. Şi totuşi, Liviu Jîtea se lăuda acum doi ani că toate afacerile lui sunt legale şi că plăteşte statului impozite uriaşe.

Este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea şi are o avere estimată la 56-58 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri