Dr. Radu Zamfir revine în sala de operații. Participă la o prelevare de organe la Spitalul Judeţean Sibiu

Data publicării:
radu zamfir 3

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Judeţean Sibiu, organele vor fi prelevate de la un pacient de 34 de ani aflat în moarte cerebrală, echipa de medici de la Sibiu obţinând acordul familiei acestuia pentru prelevarea oricărui organ viabil care ar putea salva viaţa altcuiva.

Bărbatul a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă marţi, în comă profundă, cu "traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană, multiple fracturi craniene şi fracturi costale".

Potrivit coordonatorului de transplant Victor Zota, la intervenţia de prelevare de organe care va avea loc la Spitalul Judeţean din Sibiu vor participa, pe langă doctori de la această unitate medicală, şi medici din Bucureşti, Târgu Mureş şi Cluj.

"Este vorba despre ficat, rinichi, ţesuturi, dar şi cord şi pancreas, iar pentru acestea din urmă vor fi făcute evaluări de către specialiştii care vor veni din Târgu Mureş şi Cluj. Totodată, rinichii vor transplantaţi unor pacienţi din Cluj", a spus Zota.

El a precizat că pentru prelevarea de ficat va merge la Spitalul Judeţean din Sibiu o echipă de medici condusă de medicul Radu Zamfir, care la o săptămână şi jumătate de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni va pleca într-o misiune de prelevare, după ce luni şi-a reluat activitatea la Spitalul Fundeni.

Conform sursei citate, echipa din Bucureşti va mai fi formată din specialişti în transplanmt de ţesuturi din Colentina, care vor ajunge la Sibiu cu o ambulanţă de şase locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri