Sari la conținut
News Alert

Dubla crimă de la Târgoviște. Ce s-a descoperit la autopsie

Câte două focuri de armă au fost trase asupra fiecăreia dintre victime. Este una dintre concluziile autopsiei, care confirmă o ipoteză a polițiștilor: dubla crimă de lângă Târgoviște a fost comisă cu o armă de vânătoare.

În urma autopsiei a rezultat că moartea celor doi a fost violentă, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgoviște, Elena Firoiu.

La primul decedat s-au găsit două orificii de intrare la nivelul masivului cranio-facial și la nivelul abdomenului anterior, iar la examenul intern s-au evidențiat multiple fracturi ale boltei și bazei craniului, fracturi costale, contuzie la nivelul plămânului, precum și multiple plăgi ale organelor abdominale, acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat că moartea a fost violentă, asupra victimei trăgându-se două focuri de armă cu alice. În cazul celui de-al doilea decedat, la examenul extern s-au evidențiat două orificii de intrare cu lipsă de substanță tegumentară, leziuni la nivel abdominal în regiunea lombară. La examenul intern s-au constatat multiple plăgi ale organelor abdominale acompaniate de hemoperitoneu. S-a concluzionat, de asemenea, că moartea fost violentă și că asupra victimei s-au tras două focuri de armă cu alice. Acestea sunt concluziile autopsiei”, a precizat Elena Firoiu.

Polițiștii și procurorii au reluat, vineri dimineața, cercetările în zona unde au fost găsiți, joi, cei doi bărbați împușcați, pe un câmp din apropierea municipiului Târgoviște. La acest moment sunt mai multe variante luate în calcul de anchetatori, de la omor la accident de vânătoare.

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă, este mai probabilă varianta omorului, dar nu sunt excluse și alte piste.

Echipe de polițiști sunt mobilizate în tot județul și fac cercetări ample, inclusiv la persoane care dețin arme.

Potrivit unor surse apropiate familiilor victimelor, se pare că cei doi bărbați, unul consilier local în Răzvad, iar celălat angajat al său, erau pe câmp la cules de varză. Cei doi ar fi surprins pe teren braconieri, iar una din variante este că braconierii i-ar fi împușcat pe cei doi în urma unui conflict.

Cei doi bărbați găsiți împușcați aveau 40 de ani, respectiv 49 de ani.

Un trecător i-a văzut, joi seara, pe cei doi bărbați căzuți pe câmp și a alertat Poliția.

Cercetările sunt în desfășurare pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Surse: Digi24, Agerpres

Pe aceeași temă