Emil Hurezeanu: Rușii au misiunea de a spune că gazele de șist sunt o problemă

Data publicării:
emil hurezeanu decor

Russia Today este un post de propagandă, de vitrină, care reprezintă interesele Rusiei în viziunea conducătorilor ruși și sigur că rușii au misiune importantă în a-și prezenta ipoteza lor de lucru, aceea că gazele de șist sunt o problemă, stârnesc conflicte, nemulțumire înainte de a produce gaz. În timp ce ei sunt gata să ofere gaz fără conflicte. Normal, pericolul vine dinspre Statele Unite, unde deja prin explorări de gaze de șist America s-a transformat într-un din marii producători de gaz și petrol. Gazul scade în preț în felul acesta și fiecare nouă explorare, înainte de a fi exploatare, în Europa se transformă într-o amenințare la adresa gazului rusesc.

O amenințare care le spune rușilor așa: veniturile voastre din gaz se limitează, dacă polonezii vor trece la asta – care au resursele cele mai mari, alături de francezi, dacă românii trec ala asta, care și eu au resurse. E clar că nevoie de gaz rusesc scade, iar prețul gazului la fel. Și atunci Rusia își va găsit tot timpul o piață de desfacere, are clienți dependenți, dar ei vor fi mai puțini, iar prețul pe care vând gazul va fi mai mic. Asta pentru ruși este un instrument nu doar economic, ci și geopolitic în Europa în principal”, este de părere Emil Hurezeanu.

Rusia are interesul să arate că nu-i pace sub măslini. Rusia interesul... uitați, țara asta e în Uniunea Europeană, dar se bat. Uite cum arată situația într-o țară euro-atlantică scăpată de sub controlul nostru”, a subliniat analistul politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri