Sari la conținut
News Alert

Estonia îşi va deschide ambasadă la Bucureşti în 2015

Potrivit unui comunicat MAE remis Mediafax, Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Guvernului Republicii Estonia de a deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor.

MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade în capitala estoniană Tallinn. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de preşedintele României.

"Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO", se arată în comunicatul MAE.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi şefa diplomaţiei estone, Keit Pentus-Rosimannus, au convenit, în cadrul unei scurte întrevederi avute în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Basel, din 4 decembrie, să participe la ceremoniile de deschidere ale celor două ambasade, la Tallinn şi Bucureşti.

În prezent, reprezentarea diplomatică a României în Republica Estonia este asigurată de Ambasada României la Helsinki, iar cea a Republicii Estonia în România, de către Ambasada acestui stat în Polonia.