EUROPA LEAGUE. FC Copenhaga - Steaua. Un egal e suficient pentru calificare

Data publicării:
raul 20rusescu 205454230 20mediafax 20foto 20theodor 20pana-37098

După ce, la un moment dat, au condus detaşat în clasamentul grupei şi toată lumea îi vedea deja calificaţi în 16-imile competiţiei, steliştii au fost readuşi cu picioarele pe pământ de corecţia administrată în etapa a precedentă de nemţii de la VfB Stuttgart, care i-au învins cu 5-1 chiar pe Arena Naţională.

În această situaţie, deşi se menţin în continuare pe primul loc, având două puncte peste Stuttgart şi trei peste Copenhaga, "roş-albaştrii" nu mai sunt deloc la fel de siguri că vor ajunge în primăvara europeană.

Variante de calificare

Pentru ca acest luru să se întâmple, echipa lui Laurenţiu Reghecampf are mai multe variante. Dacă învinge la Copenhaga, locul 1 în grupă este asigurat. În cazul unui rezultat de egalitate, Steaua va încheia pe locul secund, la egalitate de puncte cu Stuttgart, care are avantajul rezultatelor directe, pentru că este greu de crezut că germanii se vor încurca acasă cu Molde, o echipă deja eliminată.

Acelaşi lucru se va întâmpla chiar şi în cazul unei înfrângeri la un singur gol, dar cu condiţia ca Rusescu şi compania să marcheze măcar o dată. Cel mai nefericit deznodământ ar fi o înfrângere cu 1-0 la Copenhaga, acelaşi scor cu care steliştii s-au impus în tur. În această variantă, danezii vor merge mai departe, datorită golaverajului general superior.

Steliştii au pregătit fazele fixe

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a pregătit meciul până în cele mai mici detalii, iar la antrenamente a acordat o atenţie deosebită fazelor fixe, capitol la care danezii stau foarte bine.

"Este important să marcăm, să facem un joc consistent, să reuşim să ne creăm ocazii. Nu o să aşteptăm să marcheze ei şi să pierdem meciul. Avem şi şansa meciului egal, dar pe noi ne interesează să ne facem jocul. Nu vom încerca să schimbăm la ultimul meci, să jucăm altceva. Am lucrat fazele fixe. Am exersat, rămâne de văzut ce vom face pe teren. Trebuie să închidem jocul, să jucăm urât şi să ne calificăm, dar poţi primi gol şi atunci când închizi jocul. Ca să ne calificăm trebuie să marcăm", a declarat Reghecampf.

Tehnicianul ar putea începe partida cu următoarea echipă: Tătăruşanu - Chipciu, Szukala (Gardoş), Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad.Popa, Rusescu, Cr.Tănase -Nikolic.

Florin Gardoş crede că cele 10 puncte ar fi trebuit să fie suficiente pentru ca Steaua să obţină calificarea în primăvară. "Clar e o presiune mai mare, pentru că, dacă obţineam un rezultat bun cu Stuttgart, acum mergeam în vacanţă. Cu 10 puncte trebuia să fim calificaţi, dar toate echipele au jucat bine, ne-am încurcat reciproc şi am ajuns să jucăm calificarea la ei", a spus fundaşul stelist.

Danezii pregătesc iadul

Antrenorul echipei FC Copenhaga, Ariel Jacobs, le-a transmis suporterilor şi jucătorilor că trebuie să creeze împreună un iad, pentru ca apoi, o dată cu obţinerea calificării, să ajungă în rai.

"Nu va fi uşor cu Steaua, echipă care porneşte cu un avantaj, ţinând cont că un egal sau chiar o înfrângere în anumite condiţii o pot califica. Sprijinul fanilor noştri va fi mai important ca niciodată în aceste circumstanţe speciale. Mesajul meu pentru jucători şi suporteri este să creăm împreună un iad, pentru ca apoi să mergem cu toţii în rai. Este o provocare pentru noi. Sunt convins că putem obţine victoria, avem experienţa necesară. În meciurile cruciale am jucat mereu bine, sper că va fi la fel şi acum", a spus Jacobs.

Meciul de pe stadionul "Parken" va fi condus de o brigadă de arbitri din Turcia, avându-l la centru pe Huseyin Gogek.

Clasamentul grupei E

1. Steaua Bucureşti 5 3 1 1 8 - 8 10

2. VfB Stuttgart 5 2 2 1 9 - 5 8

3. FC Copenhaga 5 2 1 2 4 - 5 7

4. Molde FK 5 1 0 4 5 - 8 3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri