Fost șef al vămilor, avere nejustificată de aproape 100.000 de euro

Data publicării:
radu marginean

Inspectorii de integritate au constatat că Radu Mărginean a realizat venituri pe care nu le poate demonstra. Agenţia de Integritate a cerut Comisiei de control a averilor să dispună confiscarea sumei.

Radu Mărginean a realizat, în perioada 2007- 2010, împreună cu soţia sa, venituri salariale în cuantum de 597.806,61 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 950.135,4 de lei de lei, rezultând o diferență nejustificată de 352.328,79 de lei (aprox. 97.469 de euro), susțin inspectorii ANI.

Pus sub învinuire de DNA

Radu Mărginean a fost demis în februarie 2011 de la conducerea Vămilor, după ce a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru luare de mită.

Potrivit DNA, Radu Mărginean a fost implicat într-un dosar în care inculpații erau acuzați de trafic de influență sau cumpărare de influență.

„În perioada septembrie 2009 – februarie 2010, inculpatul Florian Liviu (om de afaceri – n.r.) a pretins şi primit de la inculpata Dobrescu Nicoleta Manuela, inspector vamal în cadrul Biroului vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro promiţându-i, în schimb, că îşi va exercita influenţa reală asupra învinuitului Mărginean Radu Traian, şef al Autorităţii Naţionale Vamale (A.N.V.) şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), pe care îl va determina s-o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. Florian Liviu a intervenit la Mărginean Radu Traian prin intermediul învinuitului Petrescu Eugeniu. Ca urmare, prin ordinul din data de 22 septembrie 2009 semnat de Mărginean Radu Traian, inculpata Dobrescu Nicoleta Manuela a fost delegată până la 31 decembrie 2009 în funcţia de şef birou vamal la Biroul Vamal Halmeu, delegare ce a fost prelungită până la 23 februarie 2010, în lipsa unui interviu sau a unui concurs public.

Banii au fost primiţi în mai multe tranşe prin intermediul inculpaţilor Savu Ion şi Niţu Ioan – Romeo”, se arată în rechizitoriul DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri