Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea autorizație de mediu de aproape 3 ani, transmit autoritățile de Protecție a Mediului

Data actualizării: Data publicării:
locul exploziei din crevedia
Exploziile de la Crevedia au lăsat în urmă dezastru. Inquam Photos / George Călin

Agenția Națională pentru Protecția Mediului transmite că fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de sâmbătă seara, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14.10.2020, după ce titularul a notificat Agenția de Protecție a Mediului din județ cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din Crevedia. Stația figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă.

"Fosta stație GPL din Crevedia nu mai avea Autorizație de mediu, de aproape 3 ani. Figura în acte cu un rezervor de 5.000 de litri și o pompă.

Fosta stație GPL, care a provocat dezastrul de ieri seara, din județul Dâmbovița, nu ar mai fi trebuit să funcționeze din data de 14.10.2020, după ce titularul a notificat APM Dambovita, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activității în punctul de lucru din com. Crevedia, sat Crevedia, jud. Dambovița.

Potrivit datelor transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), de către reprezentanții Agenției pentru protecția Mediului Dâmbovița, autorizatia de mediu pe care a detinut-o S.C. FLAGAS S.R.L. a fost emisă în vederea desfășurării activitatii «Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule (Statie SKID GPL)» și avea valabilitate în perioada 03.05.2016 - 03.05.2021.  

Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizației, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri și o pompă de distribuție GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Având în vedere că notificarea pentru încetarea activității a fost înregistrată cu șapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, Autorizația de mediu pentru acel punct de lucru și-a încetat valabilitatea încă de atunci", transmite ANPM.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri