Gabriel Oprea, apărat de un lider de sindicat: „Nimeni nu l-a obligat pe agent să urce pe motocicletă!”

Data publicării:
toader paraschiv

Refuz să accept că un coleg al meu, care ar fi avut ocazia până acum să se plângă de aceste abuzuri pe care acum le relateaza la adăpostul anonimatului şi deci refuz sa accept că la adapostul anonimatului putem transfera dintr-o discuție și dintr-o tragedie... ne ducem în nişte lupte politice...”, a spus Toader Paraschiv, secretarul general al S.N.P.P.C., la „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

„În momentul în care ar fi considerat că nu se poate deplasa în siguranță, el putea refuza, se retrăgea pur și simplu și nimeni nu îi imputa nimic”, a adăugat el.

„Niciun membru de sindicat nu a sesizat vreodată că ministrul Oprea săvârşeşte vreun abuz. Acum e total aiurea, în loc să vedem cauzele concrete ale accidentului, încercăm să aflăm de ce poliţistul s-a aflat într-o anumită misiune. Niciun polițist de la Poliția rutieră nu e obligat să se urce pe o motocicletă”, a punctat liderul de sindicat.

În opinia sa, comunicatul de la poliție lămureşte situaţia în care s-a aflat coloana oficială la vremea respectivă. „Eu știu că s-a oprit coloana atunci, în momentul ăla, s-a dat dispoziție, s-a luat legătura cu Raed Arafat, am discutat astăzi cu factorii de conducere din minister, mai mult decât atât, vicepremierul a dat personal dispoziție echipajului să rămână acolo”, a relatat Toader Paraschiv.

Se întorcea de la o întâlnire, ne spune comunicatul Poliției. Unde era urgenţa? A fost întrebat liderul de sindicat. „Probabil acest lucru îl vor stabili procurorii, pentru că am înțeles că se face o cercetare și în mod clar se va stabili locul și care era urgența. Dar atâta timp cât legea prevede acest lucru, probabil la vremea când s-a făcut regulamentul nu aveam viceprim-ministru ca să se stabilească că și el ar avea dreptul la escortă”, a răspuns Toader Paraschiv.

(Urmăriți în materialul video de mai sus întreaga intervenție a liderului de sindicat la „Jurnalul de Seară”.)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri