Imaginile neputinţei. Codul portocaliu a trecut, dar probleme au rămas

Data actualizării: Data publicării:
gravida Tulcea ISU Tulcea 2 190118

Încă n-a venit iarna aceea de care ne temem cu toţii, cu viscol, ger şi nămeţi cât casa, dar autorităţile au deja probleme. Mii de oameni au tremurat de frig în beznă, azi-noapte. Zeci de şosele au fost, ore în şir, capcane de zăpadă pentru şoferii care s-au încăpăţânat să plece la drum, în ciuda avertismentelor. Codul portocaliu a trecut, dar nu toate problemele au fost rezolvate. Situaţia cea mai grea a fost în judeţul Tulcea. O ambulanţă plecată spre o gravidă intrată în travaliu nu a reuşit să ajungă la pacientă. Noroc cu elicopterul SMURD.

Abia se luminase de ziuă când i-a venit sorocul unei gravide din Războieni. Localitatea era complet izolată.

Gheorghe Ţilincă - primarul comunei Casimcea: „Până la Războieni l-am deblocat. Noi avem utilajele noastre. L-am deblocat şi am adus-o la dispensar. Au trimis elicopterul SMURD de la Galaţi, a venit foarte repede”.

gravida Tulcea 190118
gravida Tulcea 190118

GALERIE FOTO - WhatsApp

La prima oră, şapte drumuri judeţene din Tulcea erau impracticabile. Până la prânz, doar cinci dintre ele fuseseră deblocate.

Viscolul a lovit atât de puternic în unele zone din judeţul Tulcea încât este greu de crezut că în următoarele 24 de ore se va putea circula pe acolo.

Probleme au fost şi la Rânca, în judeţul Gorj. Patru tineri care voiau să ajungă în staţiune au rămas cu maşina împotmolită în nămeţii de peste jumătate de metru. Le-au sărit în ajutor câţiva prieteni. Maşina şi-au recuperat-o abia după 12 ore, cu ajutorul salvamontiştilor

La Tulcea, vremea s-a stricat încă de aseară.

Pe 85 de kilometri, drumul naţional 22 Constanţa - Tulcea a fost complet blocat.

Utilajele au lucrat toată noaptea, dar viscolul puternic a zădărnicit eforturile drumarilor.

N-a fost mai bine nici pe calea ferată. Trenul Constanţa Tulcea a stat, cu 50 de călători, ore bune, înţepenit în nămeţii de lângă Cataloi.

La Crucea, în judeţul Constanţa, o ambulanță care transporta o pacientă a rămas înzăpezită. A fost scoasă de acolo abia după ce drumarii au ajuns în zonă cu un utilaj.

În Iaşi, 50 de maşini au rămas blocate pe drumul spre localitatea Voineşti.

Printre maşinile care nu şi-au mai putut continua drumul era şi un microbuz cu 16 copii.

Drumul judeţean 248 A a fost închis mai bine de şase ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri