În Bucureşti, eutanasierea câinilor fără stăpân continuă până la o decizie definitivă a justiţiei - Răzvan Băncescu, ASPA

Data publicării:
caine-9

Câinii fără stăpân nu mai pot fi eutanasiaţi şi nici capturaţi, după ce Curtea de Apel Bucureşti a suspendat normele de aplicare a legii şi a dat astfel câştig de cauză organizaţiei neguvernamentale Vier Pfoten. Aceasta a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive şi în contradicţie cu legea. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun însă că îşi vor continua activitatea până când instanţa va da o decizie definitivă.


Asociaţia Vier Pfoten a cerut în instanţă suspendarea mai multor prevederi, considerate ilegale, din Hotărârea de Guvern care reglementa normele de aplicare a legii privind câinii fără stăpân.

Cu toate că instanţa a decis suspendarea normelor, reprezentanţii primăriei spun că nu îşi vor întrerupe activitatea.

Curtea are un termen pentru a redacta motivarea şi a comunica, termen în care lucrurile merg ca şi până acum. Deci mergem înainte cu programul anunţat pentru Bucureşti”, a declarat pentru Digi24 Răzvan Băncescu, coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Potrivit legii adoptate anul trecut, câini fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiaţi dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în termen de 14 zile lucrătoare.

În nouă luni, reprezentanţii ASPA susţin că au prins peste 25.000 de câini de pe străzile Capitalei, iar aproximativ 10.000 dintre ei au fost eutanasiaţi.

Înaintea adoptării legii, în Bucureşti erau aproximativ 65.000 de maidanezi. Actul normativ a fost adoptat anul trecut, după ce un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri