Incendiu într-un tren personal pe ruta București-Constanța

Data publicării:
pompieri incendiu mediafax

ACTUALIZARE. CFR Călători informează că, începând cu ora 11:40, circulația feroviară între stațiile Dor Mărunt și Dragoș Vodă (secția Lehliu – Ciulnița) a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II.

Pasagerii din trenul R 8011 București Obor – Fetești au fost preluați de un tren suplimentar.

Urmare acestui incident, trenurile IR 1580 Constanța – București Nord și IR 1583 București Nord – Constanța vor ajunge la destinație cu întârziere, întrucât au fost oprite în gările adiacente până la redeschiderea circulației.


Mecanicul trenului personal a fost anunțat de incendiu de mecanicul unui alt tren, care venea din sens opus.

Purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu, a declarat pentru Digi24 că echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină în jurul orei 9:24, în localitatea Bogdana, Dragoș-Vodă. În prezent se acționează pentru stingerea incendiului cu două autospeciale.

În vagonul în care a izbucnit focul nu se aflau persoane, deci nu sunt victime omenești, a precizat Ovidiu Tătăranu.

Precizările CFR Călători:

„CFR Călători vă informează că, astăzi 11 iunie, în jurul orei 9.30, la al doilea vagon de la trenul Regio 8011 București Obor – Fetești, s-a produs un început de incendiu, între staţiile Dor Mărunt și Dragoș Vodă (secția Lehliu – Ciulnița).

Vagonul a fost decuplat și izolat, iar la faţa locului intervin echipe de pompieri și jandarmi.

Trenul are în compunere 5 vagoane. Niciunul dintre cei aproximativ 80 de călători nu a fost rănit, aceștia urmând a-şi continua călătoria cu un tren suplimentar.

În acest moment, pe relaţia Lehliu – Ciulnița nu se înregistrează alte întârzieri în grafic.

O comise de cercetare va face demersurile necesare în vederea elucidării circumstanţelor în care s-a produs incidentul.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru acest incident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri