Video&Foto Un tren de călători a luat foc în mers, în zona Beclean. Zeci de persoane au fost evacuate

Data publicării:
colaj tren in flacari
În trenul curprins de flăcări se aflau 33 de persoane, Niciuna nu a fost rănită. Sursa foto: colaj Bistriteanul.ro

Incendiu pe calea ferată, marți seara, în zona Beclean. Un tren de călători care mergea pe ruta Galați - Cluj-Napoca a fost cuprins de flăcări. 33 de persoane se aflau la bord în acel moment. Niciuna nu a avut nevoie de ajutorul medicilor, scrie Bistrițeanul.ro.

Alerta s-a dat marți seara, în jurul orei 17:40. În trenul 1830, care circula pe ruta Galați – Cluj-Napoca, se aflau zeci de pasageri. Incendiul a izbucnit între vagoanele 2 și 3, iar în acel moment garnitura se afla în mișcare, pe raza localității Cociu, din județul Bistrița-Năsăud.

În urma apelului la 112, la locul incidentului au ajuns trei autospeciale de stingere, dar și un echipaj de prim-ajutor SMURD.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"În trenul accelerat care circula pe ruta Galați – Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița-Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport", potrivit ISU Bistrița-Năsăud.

Din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică, intervenția pompierilor militari a fost dificilă. După ce s-au luat toate măsurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total), mai spun reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Un tren de călători a luat foc în mers, în Bistrița-Năsăud. Sursa foto: Bistriteanul.ro
Un tren de călători a luat foc în mers, în Bistrița-Năsăud. Sursa foto: Bistriteanul.ro

Ca urmare a incendiului, circulația feroviară între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș a fost blocată timp de 4 ore.

"Reprezentanții SRCF CLUJ au trimis la fața o drezină pantograf pentru intervențiile necesare remedierii derajamentului la firul de contact. Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor, pentru asigurarea continuității circulației feroviare, garniturile care aparțin CFR Călători circulă dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul respectiv, iar alte 2 trenuri private, fiind formate din automotoare, vor circula în condiții normal. Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF CLUJ depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu prin topirea firului de contact și reluarea circulatiei în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp", au transmis reprezentanții CFR.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri