Începe febra Black Friday

Data publicării:
black

În fiecare zi, dintr-un depozit pleacă spre clienţi 25 de mii de produse. De mâine timp de o săptămână rafturile se vor goli de patru ori mai repede.

Şi asta pentru a onora comenzile făcute în aşa-numita vinere neagră, cea mai aşteptată zi din an pentru amatorii de reduceri, dar şi de comercianţi. Cel mai mare retailer online pune la bătaie zeci de mii de smartphone-uri, televizoare, laptopuri, frigidere, dar şi cărţi, anvelope, haine sau chiar maşini. Estimările pentru acest an sunt că se vor vinde 650 de mii de produse, în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Aproximativ 80 de camioane vor livra aceste produse către clienţii noştri în fiecare zi. Televizoare cu diagonala de 80 de centimetri se vor găsi la 500 de lei, telefoane mobile Iphone 6 găsim la 2.000 de lei, consolă Xbox la 1.000 de lei. Media va fi la 35% dar sunt produse unde reducerile pot merge până la 70%”, spune Alexandru Niculescu, director de operaţiuni al celui mai mare comerciant online.

Magazinele online mai mici vin şi ele cu oferte speciale.

Aproximativ 500 de produse vor fi disponibile la reducere, reduceri care vor fi de până la 55%. Avem în site un sistem de urmărire a preţului. Puteţi vedea în orice clipă preţul pe care l-a avut un produs în ultimele 30 de zile”, a declarat pentru Digi24 Roberto Teodorescu, reprezentantul unui magazin online de IT .

Vom avea genţi de la 19 lei, cămăşi de la branduri celebre de la 69 de lei, branduri de ceasuri cu discounturi de până la 60%. Aşteptăm vânzări de trei ori mai mari, ceva de genul 1,1-1,2 milioane de euro”, spune și Alin Stanciu, proprietarul unui magazin online de haine.

Oricât de tentante ar fi ofertele care vă vor asalta zilele acestea, este bine să le verificaţi atent. Este suficient să intoduceţi într-un motor de căutare numele complet al produsului dorit şi veţi obţine mai multe variante de preţ. După vinerea neagră de anul trecut, la Protecţia Consumatorului au fost depuse 130 de reclamaţii, fie pentru că firmele n-au putut onora toate comenzile, fie că aşa-zisele preţuri reduse au fost calculate după ce au fost majorate cu câteva zile înainte de Black Friday.

Moda vânzării la preţ redus a fost importată din Statele Unite, în urmă cu patru ani, Anul acesta, Vinerea Neagră din America va fi pe 27 noiembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri