India: Violenţe în capitală pe fondul protestelor generate de o agresiune sexuală

Data publicării:
20121222 20india-40097

Manifestanţii cer dreptate pentru o studentă violată acum o săptămână, mii de oameni luând cu asalt reşedinţa preşedintelui indian. Protestatarii au spart baricadele poliției și au încercat să intre în vila lui Pranab Mukherjee.

Pe 16 decembrie, tânăra a fost violată de cinci bărbați, după ce a fost acostată în timp ce călătorea cu autobuzul. Conform legii indiene, vinovații riscă să fie spînzurați.

Victima este studentă la facultatea de medicină și are 23 de ani. După ce au agresat-o, violatorii au aruncat-o pe fată dintr-o maşină, aproape dezbrăcată. După mai multe zile petrecute la reanimare, fata dă semne că și-ar reveni.

New Delhi, o metropolă cu 16 milioane de locuitori, are cea mai mare incidență a violurilor dintre toate marile orașe indiene. În medie, aici este raportat un viol la fiecare 18 ore. Autorităţile însă reacţionează foarte greu, iar de vină ar fi un aşa-numit cod al onoarei care încă predomină în societate: o tânără violată este prin tradiţie considerată vinovată şi este marginalizată. Adesea, tinerele abuzate se sinucid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri