Sari la conținut

Inspectorii Fiscului petrec 1 mai pe litoral

Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată ţara au fost detaşaţi în acest weekend la malul Mării Negre. Chiar dacă vor bate litoralul în lung şi-n lat, aceştia vor avea ca ţintă cei doi poli ai distracţiei: Mamaia şi Vama Veche.

Hotelierii şi agenţii de turism ceruseră reprezentanţilor Guvernului să nu se desfăşoare controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiştii.

În total, 35.000 de vizitatori sunt aşteptaţi în staţiuni în acest sfârşit de săptămână. Vin special pentru distracţiile de aici: în Mamaia vor fi petreceri pe plajă, o paradă de maşini, nopţi albe în cluburi şi la festivalurile de muzică electronică.

În Vama Veche va fi organizat un festival de artă şi pescuit, iar în Eforie o expoziţie de antichităţi.

În Mamaia, telegondola va funcţiona de la 10 dimineaţa la ora 20.00, iar autobuzele etajate îi vor duce pe turişti de la gară, până în staţiune în acelaşi interval orar.

Primii turiști au dat startul distracției 

Acest tânăr a aşteptat cu sufletul la gură să ajungă pe litoral. Este din Timişoara şi a venit pentru prima dată de 1 mai în Mamaia, special pentru petrecerile renumite din staţiune.

„Mai trebuie să vină doi prieteni, dar sunt cu maşina, acuma, pe drum”, spune tânărul.

Tinerii care au venit în Mamaia sunt pregătiţi să stea până dimineaţa în cluburi şi spun că sunt dispuşi să plătească oricând pentru un întâi mai de neuitat.

1 Mai nu înseamnă doar distracţie în cluburi. Cei care au venit la mare cu copii vor să-şi petreacă pe plajă weekendul prelungit.

Capitala distracţiei de pe litoral i-a adus la malul mării până şi pe canadieni.

Românii sunt foarte amabili, vremea e bună, iese soarele şi asta e bine. Voi gătiţi mâncare foarte bună”, spune unul dintre turiștii canadieni.

Hotelierii din Mamaia nu mai au nicio cameră liberă, chiar dacă preţurile nu sunt deloc mici: turiştii au plătit de la 160 până la 500 de lei pentru o noapte de cazare.

„Cazare cu demipensiune, mic dejun, prânz, vom avea barbeque pentru ei atât de 1 mai cât şi pentru 2 mai”, spune Ciprian Stoian, managerul unui hotel.

Cel puţin 25.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în Mamaia, iar pe întreg litoralul vor fi aproape 35.000 de vizitatori.

Citiți și Taxa de la Feteşti se poate plăti, de astăzi, prin SMS