Sari la conținut

Iohannis: Regina Ana, expresia celei mai distinse valori de decență, devotament și dragoste de țară

 

Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale se arată că președintele României, Klaus Iohannis, a primit cu profundă durere și tristețe vestea morţii Majestății Sale Regina Ana a României.

 „Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne pentru totdeauna în memoria şi în sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de înțelepciune, demnitate şi un reper deosebit de conduită morală.

De-a lungul onorabilei sale vieți, Ana a României a fost expresia celor mai distinse valori de decenţă, devotament şi dragoste faţă de Țara al cărei nume l-a purtat. Regina Ana a fost alături de Majestatea Sa Regele pe toată perioada amarului exil și a militat alături de Mihai I pentru propășirea României. Turneele și misiunile diplomatice pentru aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană stau mărturie în acest sens.

Doresc să transmit, în aceste clipe dificile, compasiunea şi solidaritatea mea Majestății Sale Regelui Mihai și întregii Familii Regale.”

Totodată, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis astăzi Majestății Sale Regelui Mihai o scrisoare de condoleanțe.