IRITARE. Întrebări neplăcute pentru Victor Ponta

Data publicării:
23112012 20m 20ponta 20ford 20arpechim-34998

Primul ministru Victor Ponta, aflat la Iaşi împreună cu Crin Antonescu, unde a inaugurat o porţiune de 14 kilometri a centurii ocolitoare a oraşului. Ziariştii au insistat să obţină de la Victor Ponta o poziţie oficială legată de protestele de la Arpechim și decizia americanilor de la Ford de a reduce producția.

„Nu știu, sunt un pic într-o confuzie. Am impresia că am venit la Iași. Mi-au dat colegii multe teme și dumneavoastră mă întrebați de Vâlcea și de Ford. Despre Uzina Ford trebuie să mă întrebați ceva ce ține de Guvern. Bun, eu am fost acolo, statul, Guvernul, a dat ajutor de stat, avem probleme de rezolvat cu infrastructura. Dacă mă întrebați de producție, nu lucrez la Ford. Eu lucrez, eu am cartea de muncă la Guvernul României. Dacă mă întrebați ce face Guvernul României pentru proiectul de la Ford, v-am spus, pot să vă spun de ajutorul de stat, pot să vă spun despre nodul rutier care e în sarcina CNADNR-ului”, a afirmat premierul, de la Iași.

Strategii revizuite și conflicte de muncă

În ceea ce privește compania americană, oficialii Ford au anunțat azi că reduc la jumătate, începând de luna aceasta, producţia la uzina din Craiova. Măsura a fost luată în urma condiţiilor dificile din piaţă, susţin reprezentanţii companiei. Vânzările de maşini noi au scăzut semnificativ în acest an.

Peste 300 de salariaţi ai Arpechim Piteşti au protestat astăzi în faţa combinatului, nemulţumiţi de faptul că aproape o mie de bunuri vor fi scoase la licitaţie în contul unei datorii. Executorul judecătoresc a fost alungat de muncitorii din curtea Arpechim. Licitaţia a fost amânată pentru că nu s-a prezentat nimeni.

Conflictul a început când executorii judecatorești au intrat pe poarta Arpechim pentru a scoate la vânzare jumătate din instalațiile platformei. Bunurile, în valoare de 42 de milioane de euro, urmau sa fie licitate în contul unei datorii de doar șapte milioane de euro. Muncitorii de la Arpechim spun că vinderea utilajelor înseamnă închiderea combinatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri