JURNALUL DE SEARĂ. Mari probleme de comunicare în criza laptelui

Data publicării:
20032013 20mitrea-55967

Miron Mitrea a insistat asupra faptului că ANSVSA nu a precizat clar care sunt riscurile consumului de lapte cu o cantitate redusă de aflatoxină. „Modul de comunicare este extrem de important. Instituțiile care se ocupă de această chestiune nu au fost foarte abile în comunicare. Aflatoxina există, în anumite cantități, în lapte totdeauna. Ea este și acceptată, până la un anumit nivel”, a afirmat deputatul PSD.

Toate produsele care sunt la vânzare în România sunt sigure”. Acesta ar fi trebuit să fie mesajul autorităților, în opinia lui Miron Mitrea, care a adăugat că, miercuri, cel care a clarificat lucrurile în acest sens a fost ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Sulfina Barbu a acuzat Guvernul USL atât pentru panicarea populației, cât și pentru pierderile suferite de fermieri. „Ceea ce vedem acum este clar legat de incompetența guvernului USL. ANSVSA ce rol are, de ce a fost înființat? Să supravegheze, să controleze și să asigure publicul că tot ceea ce este în consum este în regulă. Cei care au isterizat oamenii au fost, în primul rând, pe cei de la ANSVSA”, a conschis Sulfina Barbu.

Ca și Miron Mitrea, deputatul PNL Mihai Voicu a ținut să sublinieze că mai corect decât ANSVSA a comunicat ministrul Agriculturii. „Precizările de astăzi ale ministrului – putem discuta dacă au venit prea târziu sau nu – sunt extrem de clare. A spus de câte ferme este vorba, un număr care nu depășește 1% din totalul fermelor din România. A precizat foarte clar că produsele contaminate nu se află pe raft. A mai întărit, adăugând că toate produsele lactate, indiferent de ce companie sunt produse, sunt sigure și pot fi consumate”, a spus Mihai Voicu.

Frustrare de politician și necazuri de fermier

Miron Mitrea a mai vorbit despre comunicarea defectuoasă și când a comentat gestul fermierului Costel Caraș, președintele Partidului Popular Agrar, care a aruncat 8.000 de litri de lapte pentru că nu mai are cui să îl vândă.

Exagerările fermierului vin și din „frustrarea că a obținut 11.000 de voturi” la ultimele alegeri, dar are „și o problemă reală”, a apreciat deputatul PSD.

„Deși are laptele în regulă, procesatorul care îl cumpăra până acum laptele refuză să îl mai ia. Nu mai poate vinde. Poate învățăm și noi să punem profesioniști la locul care trebuie și să facem protocoale de comunicare care să țină seama de sensibilitatea firească”, a mai spus Miron Mitrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri