Ludovic Orban: Premierul nu i-a răspuns inspirat lui Sorin Frunzăverde în problema bugetului

Data publicării:
28032013 20orb-57547

„În acestmomentsituaţia bugetară naţională este dramatică.Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie. Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi", afirmase Sorin Frunzăverde marți, în ședința Consiliului Județean. Ulterior, a susținut că declarația sa a fost scoasă din context.

Premierul Victor Ponta i-a răspuns însă tăios, în ședința de guvern de miercuri. „Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o să-i mai avem la Consiliul Judeţean Caraş, poate îi tăiem de acolo, că văd că îi dăm degeaba acolo, că oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie latelevizor”, a spus premierul.

Invitat la „Jurnalul de seară”, deputatul PNL Ludovic Orban a calificat ca „neinspirată și neconformă cu realitatea” declarația lui Sorin Frunzăverde, dar a taxat și replica lui Victor Ponta. „Pe de altă parte, nici răspunsul domnului Ponta nu este un răspuns inspirat”, a spus Ludovic Orban, apreciind că persoana indicată să îi răspundă lui Sorin Frunzăverde ar fi fost ministrul Bugetului.

„Trebuie mare grijă la astfel de declarații, pentru că și Băsescu, și Boc s-au jucat cu declarațiile referitoare la plata pensiilor și salariilor:ba le plătim, ba nu le plătim, ba le plătim, ba nu le plătim. Până la urmă s-au tăiat pensiile și salariile. Sunt aproape șase milioane de români care trăiesc din pensie și pentru care pensia este venitul care le asigură subzistența. Nu poți să le conferi o nesiguranță sau o emoție negativă”, a mai spus deputatul PNL.

Lipsesc explicațiile, persistă teama

La rândul său, europarlamentarul PDL Crisitan Preda a apreciat că atât Sorin Frunzăverde, cât și Victor Ponta ar fi trebuit să vină cu explicații și să spună exact pe ce se bazează când fac declarații despre plata pensiilor și salariilor.

„Și domnul Frunzăverde trebuia să detalieze de unde are datele care i-au permis să spună că situația bugetară este dezastruoasă, și premierul trebuie să ne dea date suplimentare, tocmai pentru ca să îndepărteze temerea. Lumea a început deja să se teamă pentru că există precedentul unor tăieri. Mie nu îmi place superficialitatea cu care îngropăm totul, ca și cum ar fi o dispută personală”, a spus Cristian Preda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri