MAE: Românii care merg în Grecia să aibă suficienți bani asupra lor!

Data publicării:
Vacanta Grecia - Guliver GettyImages

 

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

În acelaşi timp, ministerul atenţionează asupra duratelor mari de aşteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

„Ambasada României la Atena şi Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluţiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia”, mai transmite MAE într-un comunicat.

Un sfat similar le dădea încă de acum o săptămână premierul polonez concetățenilor ei:  Vă cer vouă, cei care călătoriţi în Grecia, să nu vă bazaţi doar pe carduri şi bancomate. Luaţi la voi bani cash mai mulţi!”, a fost sfatul dat de premierul Poloniei, Ewa Kopacz.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere de 240 de miliarde de euro, iar în lipsa fondurilor riscă să intre în incapacitate de plată.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, săptămâna viitoare, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, pe 5 iulie.

Citiți și:

Mesajul BNR pentru românii care au bani la băncile grecești
Băncile și Bursa din Atena vor fi închise luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri