Mandatul Monei Pivniceru la conducerea Ministerului Justiției, incert

Data publicării:
17122 2012 20m 20ponta 20arafat 20mona-39152

Premierul Victor Ponta a făcut aceast declarație dupădiscuțiile din interiorul USLprivindcooptatare UDMR la guvernare și în contextul în care a precizat că Raed Arafat nu mai dorește să fie ministru al Sănătății.

„Eu pot să vă spun încă o dată că am foarte foarte mulțumit, ca prim ministru, până în acest moment, și de doamna Pivniceru și de domnul Arafat. Cu doamna Pivniceru nu am avut încă ocazia, o să discutăm amândoi, cu domnul Arafat am discutat, și mi-a reitarat dorința domniei sale de nu a mai fi ministru. Lucru pe care îl regret, dar mi-a promis în același timp că va rămâne în conducerea ministerului și îl va sprijini pe cel care va fi ministrul Sănătății”, a spus Victor Ponta.

Nu a declarat că ar vrea un nou mandat

Într-un interviu acordat în emisiunea „Jurnalul de seară”, la Digi24, ministrul Mona Pivniceru a evitat să răspundă direct dacă își dorește un nou mandat la conducerea Ministerului Justiției, subliniind căvrea să încheie acest mandat cu cât mai multe realizări.

Mona Pivniceru a vorbit la Digi24 și despre măsurile pe care le-a luat la nivelul ministerului privind implementarea noilor coduri, respectiv Codul de Procedură Civilă, care va intra în vigoare în 2013, și Codul Penal și Codul de Procedură Penală, aplicat din 2014.

Ministrul a apreciat că „pași importanți s-au făcut” în acest sens după ce Guvernul și Parlamentul au răspuns pozitiv la propunerile de modificări legislative făcute, pentru fluidizarea activității instanțelor, și a alocat banii necesari pentru pregătirea infrastructurii și implementare. Ministrul consideră că a făcut multe lucruri pozitive în perioada care s-a scurs de la preluarea mandatului, lucruri pe care sistemul le resimte.

CV în magistratură

Mona Pivniceru, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost de membru ales al Consiliului începând din 7 septembrie 2011. Anterior, promovase în anul 2010 ca judecător în secția civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a venit de la Curtea de Apel Iași. Mona Pivniceru are o vastă activitate didactică, și a scris numeroase volume și studii de specialitate și a fost președinte al Asociației Magistraților din România.

Ulterior, în luna august, ea și-a dat demisia din postul de membru ales al CSM și din magistratură, pentru a prelua mandatul la conducerea Ministerului Justiției.

Mona Pivniceru a depus, pe 23 august, jurământul de învestire în funcția de ministru al Justiției, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui interimar Crin Antonescu şi a mai multor membri ai Guvernului.

Ea a fost propusă de premierul Victor Ponta la conducerea Ministerului Justiţiei în data de 6 august, cu ocazia remanierii guvernamentale, însă judecătoarea nu a putut depune jurământul odată cu ceilalţi cinci miniştri noi, din cauza unor incompatibilităţi ce decurgeau din statutul său de judecător şi membru CSM, ceea ce au determinat depunerea demisiilor din aceste funcții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri