Maria Grapini: „Eram olimpică la limba română”. Unele texte postate de ministru pe Facebook conțin greșeli gramaticale

Data publicării:
grapini FB 2-2

Ninsoarea şi viscolul a adus din păcate dimineţi mai puţin bune la mulţi oameni. Să sperăm că vom trece cu bine şi peste aceste zile dificile”, scria Maria Grapini pe Facebook, la sfârşitul lunii trecute. Ministrul are însă şi o explicaţie pentru erorile gramaticale: tehnica este de vină.

Eu scriu noaptea, în avion sau în maşină. Am să vă fac probă cu iPad-ul că dacă pui sa, sare şi îţi pune s-a la un text unde nu trebuia să fie scris despărţit”, e explicat ministrul, pentru „Adevărul”.

Nu sunt însă singurele postări în care Maria Grapini ignoră gramatica de bază.

Bună dimineaţa! Începem săptămâna în care mulţi ani în urmă se pregătea UNIREA”, scria Maria Grapini pe 24 ianuarie, iar într-o altă postare nota:„Neâncrederea, lipsa de informaţii, manipularea, lipsa de multe ori de cultură au domnit ani mulţi şi asta a făcut ca furia, şi dorinţa de blamare globală fără analiză cu discernământ să se dezvolte”.

În ciuda acestor greşeli, ministrul Maria Grapini spune că a fost o elevă cu rezultate foarte bune la Limba română.

„Eram olimpică la Limba română. Problema mea este de ceea ce scriu acolo ca şi conţinut. Dacă ne uităm la formă şi nu la fond şi vrem să spunem că Maria Grapini nu ştie limba română, sigur, o putem spune oricând. Eu vă spun sigur că o ştiu. Eu relaţionez mai departe cu oamenii simpli, le spun bună dimineaţa, le spun noapte bună, le spun că astăzi am făcut plăcintă. Nu mă bag în a-mi face din Facebook o modalitate de a-mi promova imaginea politică”, spune Maria Grapini.

Maria Grapini este ministru pentru IMM-uri şi Turism din decembrie 2012, însă va renunţa la şefia ministerului pentru a candida la alegerile europarlamentare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri