Ministrul Sănătății este nemulţumit de conducerea Agenţiei Naţionale pentru Transplant

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-14-15h29m23s228

Declaraţia a fost făcută de Eugen Nicolăescu la un post de televiziune. 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se gândeşte serios să facă anumite modificări în conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant: „Va trebui să umblăm şi la această agenţie, ceea ce vom face, dacă tot facem reorganizarea ministerului, în următoarele două luni"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Irinel Popescu, crede însă că ministrul nu are niciun motiv să schimbe conducerea. „Eu consider că Agenţia are un management foarte competent, iar managementul bugetului nu-l face Agenţia, îl face ministerul. Cred că este vorba de o neînţelegere”, a subliniat el.

Eugen Nicolăescu mai spune că banii alocaţi anul trecut pentru transplanturi nu au fost cheltuiţi. „Din punctul meu de vedere, noi asigurăm anul acesta măcar nivelul anului 2012. Dacă va fi nevoie, din fondurile ministerului, vă aduc aminte că noi avem acele fonduri proprii care vin din taxa de viciu. De acolo avem nişte sume şi, dacă va fi nevoie, suplimentăm Programul de transplant. Să dea Dumnezeu să fie atâţia donatori şi să poată să se facă atâtea transplanturi cât este nevoie".

„Noi în fiecare an am depăşit cifra de transplant pe care am propus-o ministerului şi care a fost acceptată, iar aceste depăşiri au fost acoperite”, a spus Irinel Popescu.

România are peste 2.500 de oameni care trăiesc datorită unui transplant, iar alte mii sunt pe lista de aşteptare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri